Wordfeud frustratie en etiquette

Op de website van de Volkskrant werd vanmorgen een artikel geplaatst over Wordfeud ergernissen. Het is waar dat de Wordfeud in verslaving in Nederland grote omvang heeft aangenomen. Praktisch iedereen met een smartphone speelt regelmatig een potje Wordfeud. Sommigen voelen zich in sociale kringen echter ondergesteld aan de telefoon, wanneer zij samen zijn met een Wordfeud junkie.

Wordfeud verslaving

Dat Wordfeud erg verslavend is hoeven we jou als bezoeker van Wordfeud PRO waarschijnlijk niet uit te leggen. Als je weer een bericht krijgt dat een tegenstander een woord heeft gelegd, dan voel je nieuwsgierigheid opbruisen naar het woord en de score. En zelfs als je dan een gezellig drankje aan het doen bent met iemand, is de kriebel toch vaak te groot om niet meteen zelf te laten zien dat jij een veel beter woord had liggen.

In het Volkskrant artikel worden een aantal redenen gegeven voor de verslavende werking van Wordfeud. “’Ten eerste helpt een smartphone om jezelf een houding te geven en sociale verlegenheid tegen te gaan”, zegt verslavingsdeskundige Dick Trubendorffer. “Het is in een wachtruimte makkelijker om een spelletje te doen, dan om naar elkaar te staren.” Daarnaast zegt de verslavingsdeskundige dat het gevoel van triomf ook een belangrijke rol speelt. “Als je een mooi woord neerlegt, denk je toch even: dat heb ik goed gedaan. Die beloning moet je niet onderschatten.”

Behoefte aan etiquette?

Alles leuk en wel, maar het is natuurlijk ook heel vervelend als je één op één met iemand afspreekt en deze heeft meer interesse voor de telefoon dan voor jou. Op Wordfeud PRO zijn we benieuwd wat jij als ‘done’en ‘not done’ ziet. Laat in de reacties achter wat jouw mening is. Zijn de onderstaande momenten ok om Wordfeud te spelen, of ben je dan fout bezig?

1. Tijdens een saaie vergadering Wordfeuden?

2. In de trein Wordfeud spelen?

3. Tijdens een date op je telefoon kijken als je een melding krijgt dat er een woord gelegd is?

4. Wordfeud tijdens seks?

5. Tussen het werk door Wordfeuden op kantoor?

6. Op een saaie verjaardag uitgebreid Wordfeuden?

7. Samen op de bank een film kijken met je partner en tussendoor Wordfeuden?

8. Wordfeud in de bioscoop?

9. Wordfeuden wanneer je met je vrienden een voetbalwedstrijd op tv kijkt?

10. Is Wordfeud in een café ok, of heeft Zwols café De Hete Brij gelijk met het Wordfeud verbod?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *