Tips & Tricks

Veel mensen zijn op zoek naar Wordfeud Cheats. Zeker voor de Engelse versie van Wordfeud is er niet veel speurwerk voor nodig om Cheats te vinden die je helpen met het verzinnen van woorden met Wordfeud. Ook voor de Nederlandse versie zijn er programma’s beschikbaar, waarbij je door je eigen letters en de letters op het veld in te voeren, suggesties krijgt welke woorden mogelijk zijn.

Wij zijn echter van mening dat dit soort Cheats Wordfeud beschadigen. Links naar deze Wordfeud Cheats zul je dan ook niet op WordfeudPRO vinden. Er zijn natuurlijk wel een aantal trucjes die je kunnen helpen, maar het spel nog wel eerlijk en interessant houden. 😉

Balans klinkers medeklinkers

Het belangrijkste onderscheid dat je kijkend naar je kansen bij Wordfeud moet maken, is dat tussen klinkers en medeklinkers. Heb je geen klinkers, dan zal je met je medeklinkers gebruik moeten maken van de klinkers op het bord. Je kunt hierdoor beperkt worden door omringende letters en een gebrek aan bruikbare klinkers. De beurt moeten passeren heeft enorm schadevolle consequenties voor je score. Probeer dus altijd een balans te behouden tussen de klinkers en medeklinkers die op jouw ‘plankje’ liggen, zodat je niet in de knel komt en de beurt voorbij moet laten gaan!

wordfeud medeklinkers

Maak gebruik van klinkers op het bord wanneer mogelijk

Klinkers zijn voor jou erg belangrijk, maar voor je tegenstander ook! Zie je een klinker op het bord liggen waar jij goed gebruik van kan maken, doe dit dan zeker. Helemaal als je daarmee op een 2x of 3x letter/woord waarde kunt komen is het van cruciaal belang deze kansen te grijpen. Niet alleen levert jou dit veel punten op, je blokkeert hiermee ook de mogelijkheid dat je tegenstander er met dit gouden ei vandoor gaat.

Leer C, Q, X en Y combinaties uit je hoofd

Klinkers mogen dan wel een belangrijke factor zijn, met lastige woorden kun je veel punten scoren. De C, Q, X en Y leveren ontzettend veel punten per letter op, maar het zijn meestal woorden die je in het dagelijks leven weinig gebruikt. Leer deze Worfeud woorden met een C,Q,X of Y daarom uit je hoofd! Hier op WordfeudPRO hebben we lijstjes met Nederlandse woorden waar deze letters in voorkomen. Stampen dus!

Ken de twee en drie letterige woorden

Omdat Wordfeud gebruik maakt van een combinatie van het open source woordenboek OpenTaal en eigen toevoegingen, zijn er veel ‘aparte’ twee letterige en drie letterige woorden die je kunt leggen. Deze ‘woorden’ zijn een soort foutjes die je kunt uitbuiten! Welke woorden dit zijn, vind je natuurlijk ook hier op WordfeudPRO. Ga naar het Wordfeud woordenboek en profiteer van deze foutjes, zolang het kan. Er is een grote kans dat deze er bij komende updates uit worden gehaald.

Concentreer je niet op het woord, maar de plek

Het langste of mooiste woord, is niet per definitie het beste woord. Houd altijd het overzicht waar de mogelijkheden zich bevinden te profiteren van een 2x of 3x woord- / letterwaarde. Kun je hier iets leggen, dan heeft dit altijd de voorkeur boven mooie woorden. Je hebt ook hiermee niet alleen profijt voor jezelf, je blokkeert je tegenstander op belangrijke posities.

Speel niet 100 potjes tegelijk

Het is bij Wordfeud erg verleidelijk om tegen iedereen uit je vriendenlijst tegelijkertijd te spelen. Probeer jezelf te beperken tot maximaal 4 potjes simultaan te spelen. Niks is vervelender dan een tegenstander die er uren over doet om een nieuw woordje te leggen. Potjes worden hierdoor afgekapt en de kwaliteit gaat snel achteruit. Biedt je Wordfeud tegenstander een waardige pot!

Naam van bekend persoon aannemen

Geef je niks om kwalitatieve potjes en wil je gewoon veel spelen? Neem dan als je spelersnaam de naam van een bekend iemand. Een aantal weken kreeg een zekere “Frank de Boer” honderden verzoeken om een potje Wordfeud te spelen. Toen bleek dat het hier niet om de bekende ex-voetballer ging, namen de uitdagers snel af.

Klinkers in een hoek

Liggen er twee klinker met elkaar in een hoek? Grote kans dat je daar met een medeklinker dik kunt scoren. Twee ‘E’s in een hoek zijn bijvoorbeeld de perfecte mogelijkheid om van je ‘X’ af te komen en daarbij relatief veel punten te scoren.

Speel verdedigend: blokkeer mogelijkheden als je er zelf niks mee kunt

Het is bij de tips al een paar keer naar voren gekomen. Het belang ook verdedigend te denken. Denk niet alleen in je eigen kansen, maar ook in het blokkeren van die van je tegenstander. Je wilt niet dat je tegenstander de bonusvakjes gebruikt om de voorstand uit te breiden, of makkelijke kansen heeft om met letters op het bord mooie woorden te maken!

Vul deze lijst aan met je eigen tips en tricks van Wordfeud door een berichtje achter te laten.

9 Antwoorden aan “Tips & Tricks”

 1. Ik legde gisteren LANSBOOR, 130 pinten. Helaas. Wordfeud kent dat woord niet terwijl het gewoon een bestaand gereedschap.is !

 2. Dit is geen reactie, maar een vraag: is deze website nog actief?
  Ik zie alleen maar oude berichten.

  1. Een terechte vraag! We zijn (op de achtergrond) zeker nog actief! Aankomende vakantie periode starten we met nieuwe highscores, nieuwe lijsten en verwerken we alle ingezonden screenshots.

   1. Ik probeer contact te krijgen met Admin maar zie geen email of andere contactmogelijkheid.
    Ik heb vraag over nieuwe statistieken.
    Nu in 2024 krijg ik andere getallen wat betreft aantal gewonnen/ verloren spellen. Bij tegenstander zijn getallen dezelfde gebleven.

 3. Ik heb een paar keer geheel per ongeluk op ‘afhaken’ geklikt. Heel vervelend zeker als ruim voorstaat.
  Is de knop niet op een andere plek te plaatsen zodat per ongeluk aanraken minder mogelijk is?

 4. Ik krijg hele tijd foutmelding invalid token. Ik kan niet meer spelen. Please help. Ik heb app al verwijderd en opnieuw geïnstalleerd maar niets helpt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *