woord-slecht

De 10 beste Wordfeud woorden!

n samenwerking met één van onze trouwe bezoekers en een heuse ‘scrabble expert’ zijn we met de volgende lijst gekomen van ‘Top’ scrabble woorden die je echt moet weten om die moeilijke letters kwijt te raken en voor de highscores te gaan.  Heb je zelf nog goede suggesties van ‘killer’ woorden die je vaak gebruikt laat het in de reacties weten! Dan kunnen we samen met onze 1000en bezoekers (gisteren 9000+ bezoekers) een nog betere lijst in elkaar gaan zetten.

wordfeud woorden

De top 10 Scrabble / Wordfeud woorden:

1. Qat

Het enige woord wat je met de Q kan leggen zonder de ‘U’ te gebruiken. Ideaal om net even aan te leggen en toch die Q kwijt te kunnen (op een 2 of 3 keer letter waarde natuurlijk ;)). Ook ideaal om ergens ‘aan’ te leggen via de makkelijk aan te leggen ‘T’

2. Ex

Een woord wat bijna elke Scrabble pot gelegd wordt, als je de X binnen krijgt als letter moet je altijd die ‘e’ erbij zoeken. Vaak ook te leggen in goede ‘gaten’ met goede letterwaardes.

!! Advanced Tip: Je kan met ‘EX’ ook erg makkelijk je eigen bruggetje leggen door een ‘E’ Zo te positioneren via het leggen van een woord dat je de EX op twee kanten kan scoren. Als het lukt om dat op een 3x letterwaarde te doen zit je al gauw boven de 56 punten! (Pas natuurlijk wel op je tegenstander!! Als je denkt dat hij veel klinkers heeft is dit een absolute aanrader)

3. Qua

Ligt het bord al vol en moet jij die Q nog kwijt? Standaard op zoek gaan naar de U en er “qua” van maken is dan de meest gebruikte oplossing, hou ook altijd de 3letterwaardes goed in de gaten het zou natuurlijk top zijn als je die Q ergens kwijt kan op zo’n vakje, die A is namelijk overal lekker aan te leggen.

4. SK** en **KS (Seks / Boks / Ski / Skelter)

Volgens vele Scrabble Pro’s de ideale combinatie van letters, dit om vijf redenen:

  • Je kan er veel woorden mee beginnen
  • Je kan er veel woorden mee afsluiten
  • Je kan er met veel verschillende klinkers iets van maken
  • Aardig wat punten voor letters waar je zoveel mee kan
  • K en S zijn veel aan te leggen aan ‘single’ klinkers.

5. Co

Een goed ‘aanleg’ woordje. Die C’s zijn lastige letters toch kan je er vaak nog wel een goede combi mee maken op deze manier.

6. Ces (& Cel)

Lekkere weglegger van de C in veelal gaten (die E ligt vaak nog ergens open)

7. Sexy (& Lynx / Onyx)

Heb je echt die X en die Y in je hand? Zo slecht is dat niet!! ‘Moeilijke letters’ hoeven absoluut geen ramp te zijn, ook ‘Lynx’ kan nog altijd gelegd worden. Houdt die X en die Y lekker samen en wie weet kan je ze met één van deze toppers uitleggen. (Hoge punten = gegarandeerd)

8 Yen (& Yes)

De korte woorden met een griekse Y moet je gewoon even uit je hoofd leren! Er zijn vijf ‘Y** varianten’, ook altijd hoge scores mee te leggen.

9 ZW******* (& Zwak / Zwel / Zweet / Etc. )

ZW is de ideale combinatie om tot superscores te komen en dan voornamelijk de langere woorden als “zwaardje” “zwieren” “zware” “zweten” etc. Met deze twee letters begin je je woord al goed 🙂 Een combinatie die hierbij in de buurt komt is de ‘CH’ of ‘JE’

10 Oio (& Ooi / Aai / Aio)

Teveel klinkers? Wissel NIET je letters in maar probeer een lang woord ‘aan’ te leggen met zoveel mogelijk klinkers erin (zonder een mooie positie weg te geven aan je tegenspeler!!) Doe dit wel altijd snel want hier te lang mee wachten leidt tot ‘vele’ beurten met veel klinkers, snel handelen om de balans weer op je bord te krijgen.

Ps1. Zelf een suggestie of ander woord dat thuis hoort in deze lijst? Laat het weten!

Woorden met een X erin
2 letter woorden
3 letter woorden

2 Antwoorden aan “De 10 beste Wordfeud woorden!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *