WORDFEUD NEDERLANDSE WOORDENLIJST UPDATE

Wordfeud was deze week in het nieuws met de aanpassing van de Nederlandse woordenlijst. Wordfeud gebruikt het woordenboek van OpenTaal. Dit zorgt weleens voor verwarring, omdat het in Nederland toch de norm is de Van Dale aan te houden als er discussie is over de spelling (of het bestaan) van een woord. Daarnaast zijn volgens OpenTaal niet alle woorden overgenomen.

woordenlijst

In de uitzending van De Wereld Draait Door van 4 oktober spraken onder andere Jeroen Krabbé en Martin Koolhoven over de Wordfeud woordenlijst update en hun Wordfeud verslaving .

Naast de update, die is gebaseerd op een recentere versie van het open source woordenboek OpenTaal, zijn er in samenwerking met de Nederlandse Scrabble-bond een aantal wijzigingen geïmplementeerd. Woorden met een trema (zoals geïrriteerd), woorden met een apostrof op het eind (zoals ski’s) en woorden die met een streepje worden gescheiden (zoals zee-egel) , konden voorheen niet gelegd worden. Dat kan nu in veel gevallen wel.

Apart is dat er tal van twee-letterige woorden bij zijn gekomen. Zo is UH, PF, KS en IO volgens Wordfeud prima Nederlands.

Een antwoord op “WORDFEUD NEDERLANDSE WOORDENLIJST UPDATE”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *