Pedofielen actief op Wordfeud

wordfeudgrooming

Vandaag ontvingen wij een e-mail waarin melding werd gedaan van grooming in de Wordfeudchat. Grooming is een term voor volwassenen die (online) minderjarigen benaderen met als doel seksueel gedrag uit te lokken. De betreffende e-mail ontvingen wij vanmorgen van een vader waarvan de 12-jarige dochter via Wordfeudchat werd benaderd door een vermoedelijke kinderlokker. Kijkend naar de expliciete inhoud van de chatberichten, is het woord ‘vermoedelijk’ eigenlijk overbodig.

 

Gevraagd naaktfoto’s te sturen

Het meisje van 12 jaar oud werd via Wordfeudchat uitgenodigd tot een spelletje Wordfeud. In de chat ging het vervolgens van kwaad tot erger. Nadat het meisje werd verlokt om persoonlijke dingen te vertellen, kregen de berichten een dreigende toon. Het meisje werd onder druk gezet om foto`s te sturen. Als zij dit niet zou doen zou persoonlijke informatie die ze had gedeeld op internet worden geplaatst.

Vervolgens werden seksueel getinte opmerkingen geplaatst en werden diverse oneerbare voorstellen gedaan met als doel uiteindelijk een afspraak te maken. Het 12-jarige meisje was gelukkig moedig genoeg om bij haar ouders aan de bel te trekken toen haar werd gevraagd naaktfoto’s te sturen. De ouders zullen vandaag aangifte doen bij de politie.

Twee uit vier tegenstanders bleek pedofiel

Het bleef voor het meisje niet bij een eenmalig incident. Bij twee van de vier potjes Wordfeud die het meisje met willekeurige tegenstanders speelde werden, op zijn zachts gezegd, seksueel getinte opmerkingen geplaatst.

Het ging hier om potjes die waren gestart door “Play random opponent” te selecteren. Een score van twee pedofielen uit vier random potjes kan natuurlijk domme pech zijn. Hoewel deze situatie niet direct aangeeft dat het om netwerk van pedofielen gaat die spelersnamen van kinderen die Wordfeud spelen met elkaar delen, is dit een alarmerende ontwikkeling.

Niet met onbekenden Wordfeuden

Al eerder zijn in de media waarschuwingen geuit om zeer goed op te letten met wie kinderen chatten. Veel jonge kinderen beschikken over een smartphone of iPad waar Wordfeud op kan worden gespeeld. Heeft u minderjarige kinderen waarvan u weet of vermoed dat zij Wordfeud spelen, waarschuw hen dan niet te spelen tegen onbekenden.

Eventuele eigen bevindingen van vermoedelijk pedofiele activiteiten op Wordfeud kunt u in de reacties kwijt.

71 Comments

 • ssstofff zegt:

  ik ken zelf al vrouwelijke medespeelsters die via chat niet mis te verstane voorstellen hebben gekregen.

  het zou handig zijn om de applicatie te voorzien van een ‘report & abuse’ button + popup om nodige extra uitleg mee te geven én de chatlog kan meegestuurd worden.

  grtn,
  @ssstofff

 • Werner zegt:

  Het moet toch niet gekker worden. Onze kinderen zijn nergens veilig. Het publiceren van gebruikersnamen is m.i. zinloos. Men maakt zo weer een ander aan. Op je kids blijven letten lijkt me beter. Wel triest verhaal… Zijn deze personen niet door de logs te traceren? Lijkt me wel.

 • stel je aan. zegt:

  Dat is het internet. Altijd al geweest. Wetteloze samenleving die het al is sinds het internet geschapen is door cryptoanarchisten.

  Als je dat niet wilt: computer uitzetten. Of je eigen internet bouwen.

 • Techniek zegt:

  Je zou eventueel de maker van Wordfeud ook kunnen benaderen om bepaalde functionaliteit uit te schakelen en deze alleen mogelijk te maken als er een master-wachtwoord wordt opgegeven welke ouders kunnen instellen. Daarnaast zou je de ontwikkelaar ook kunnen vragen om een meld-functie in te bouwen waardoor de betreffende gebruiker/e-mailadres wordt geweerd bij meerdere meldingen. Hoewel dit niet waterdicht is moet je het deze personen zo moeilijk mogelijk maken.

 • Bert zegt:

  @Werner

  “Het moet toch niet gekker worden. Onze kinderen zijn nergens veilig.”

  Kom kom, Werner. Niet zo overdrijven. Van alle kinderen die misbruikt worden, wordt het overgrote deel misbruikt door familieleden en niet door een onbekende viezerik ergens op het internet.

  Vroeger leerden je ouders je om geen snoepjes aan te nemen van of mee te gaan met vreemden. Tegenwoordig moet je kinderen ook leren geen adres en telefoonnummers te delen met vreemden op het internet.

  En verder noem je al het belangrijkste op wat je kan doen: Let op je kinderen en weet waar ze mee bezig zijn.

  • lady zegt:

   Ik heb regelmatig een random speler uitgenodigd en ongeveer de helft daarvan (mannen, jongens) beginnen gelijk te chatten en uitdagende praat t doen…heel vervelend…er moet idd een knopje bijgezet worden om deze spelers te melden en te blokkeren. Ook volwassen dames hebben hier last van…en je kunt alleen maar resignen als je zelf aan de beurt bent…kan n vies praatje toch nog 72 uur duren..jammer.

   • Nobody zegt:

    Gewoon een neutrale spelersnaam en profielfoto gebruiken, dan heb je nergens last van.

   • Monica zegt:

    Inderdaad, moet ik me helaas aansluiten bij Lady. Denk je ‘normaal’een potje te spelen. Denken die kerels gelijk dat je op zoek bent….hoe ziek.
    En dan die taal die gelijk word uitgeslagen. Helaas kan je degene pas verwijderen als je aan de beurt bent. Dan kan je resign indrukken. Moet simpeler worden om dit sneller te kunnen doen. Iemand verwijderen en dan gelijk kunnen melden.

  • cm zegt:

   Kom kom, Bert leef jij in een droom wereld wordt eens wakker

 • ik zegt:

  gewoon dat chat gedeelte eruit halen. Is super makkelijk en lost alle problemen op.

  • vinckemoller zegt:

   Welke problemen? Zonder dat chatdeel blijft er suf scrabblespel over.
   René

   • hoi zegt:

    Precies!! het chatten eruit halen en he probleem is opgelost! al wil je echt zo graag digitaal chatten bestaat er ook nog bijvoorbeeld msn!! weet je in ieder geval zekr dat je tegen een bekende praat!!

    • cor zegt:

     lekker spelletje is dat wordfeud,onschuldig chatten dacht ik maar niets is minder waar,als ik pech heb ben ik mijn vrouw kwijt door dit kutspel,verrekte leuk als je 2 kinderen hebt

     • cor zegt:

      en dan bedoel ik dat verdomde chatten,haal dat er toch es uit zeg

     • Marcel zegt:

      Mijn vrouw bijna kwijt geraakt via dit spel, zij heeft ook via dit spelletje met mannen gechat en afgesproken. Heb het haar vergeven maar ben wel bang dat het weer gebeurd. Dit terwijl we een goed huwelijk hebben met 3 kinderen.

     • Bert zegt:

      Hallo Cor,

      Weet je toevallig de naam van de persoon waarmee ze WordFeud speelde?
      Zelfde probleem.

     • lucky zegt:

      Er is er ook 1 die speelt onder de naam

      dannietzietwel

      smerige taal en papt met vrouwen aan

  • addicted zegt:

   Hoe haal ik het chatgedeelte er uit??

  • Ik zegt:

   Je kan de chat wel uitzetten maar er zijn ook van die zieke geesten die er foto.s opzetten die niet voor dit spel zijn bestemd

 • Jude zegt:

  Mijn zoontje (7) speelt op mijn oude iPhone Wordfeud met wat familieleden. Enkele weken geleden kwamen wij erachter dat hij was uitgenodigd door een onbekende man, die hem in de chat vragen begon te stellen over leeftijd/woonplaats etc.

  Gelukkig houden wij altijd een oogje in het zeil en kwamen we er naar de eerste vragen van deze man snel achter. Deze meneer laten weten dat zijn vragen niet gewaardeerd worden.

  Oppassen dus ouders!

 • Hans zegt:

  Ik ben de afgelopen tijd door zeer veel meisjes tussen de 25 en 30 oneerbare voorstellen gedaan bij wordfeud. Om mij te proberen te verleiden hebben ze me eindeloos vieze fotos en filmjes aan mij opgestuurd. Als 16 jarige ben ik hier natuurlijk niet van gediend, help!

  • pfff zegt:

   Ja zeker hans elke normale 16 jarige zoekt het internet af voor p*r*o en jij krijgt het op een zilvere schaaltje toegediend maar volgens mij speel ie helemaal heen wordfeud en kom je gewoozielig doen want je kan namelijkbgeen filmpjes e foto sturen via wordfeud
   het gaat hier om een serieus probleem ga lekker ergens anders zielig wezem

 • Maaike zegt:

  Ik zou heel graag een ‘meld misbruik’ optie willen zien. Ik word zelf de laatste tijd ook regelmatig seksueel benaderd. Moet er niet aan denken dat deze figuren op dezelfde manier (mijn) kinderen zouden benaderen (oke, ik heb geen kinderen en als dat wel zou was zou ik ze niet zomaar n smartphone geven, maar dat is weer n andere discussie).
  Het is echt misselijkmakend dat sommige mensen dit doen. Hun familie en collega’s moesten eens weten..

 • Richard zegt:

  Mijn vriendin speelt vrij veel Wordfued.
  Zij heeft nog nooit enig ongepast chat bericht gekregen.
  Terwijl ze regelmatig tegen onbekenden speelt.
  Zelfs niet als er af en toe eens of zelfs meerdere keren een “vies” woord werd neergelegd.
  Enige wat ik kan bedenken is dat sommige kinderen in hun “spelnaam” tevens de geboortde datum of een andere link naar hun leeftijd hebben vermeld.
  Het is mischien een idee, een naam aan te nemen die een stuk volwassener klinkt.
  Mischien is het ook een idee de kinderen die Wordfued spelen eens goed te instruëren voor ze er aan beginnen.
  Mocht er een verdacht bericht zijn dat meteen aan de ouders laten zien.
  Meestal is een berichtje terug van een overduidelijk volwassene genoeg om zo’n viepeuk af te schrikken.
  Is de inhoud van een chat overduidelijk “pedofiel” van aard, dan meteen de Politie inschakelen.
  Het opsporen van dit soort zieke lieden heeft een hogere prioriteit dan een winkeldiefstal of een autoinbraak.

 • Jeroen zegt:

  Ach ja, Wordfeud is gewoon precies hetzelfde als het hele internet: er zitten soms rotte appels in de mand. Overigens moet je een spel natuurlijk direct na een belediging of intimidatie beëindigen, al snap ik dat volwassenen vaak sneller doorhebben dat iets niet pluis is dan kinderen. Je kunt een kind trouwens ook adviseren niet te chatten met vreemden. Dat hele chatten mag dan de sociale component zijn van Wordfeud, het is in principe ook totaal overbodig.

 • Manon zegt:

  He bah, wat een naar bericht! Ik speel eigenlijk altijd tegen onbekende tegenspelers, dit ben ik gelukkig nog nooit tegengekomen. Verder dan ‘goed gespeeld!’ of ‘mooi woord!’ gaat het niet. Wel een keer iemand die meteen vroeg ‘wie ben jij’, maar daar antwoord ik alleen op dat ik ‘gewoon een WF-speler’ ben en ga er verder niet op in.

  • Iep zegt:

   Ja, hier nog een, ik sta hier echt n beetje van te kijken. Chatten het leuke deel van Wordfeud?? Het spelletje is leuk, en chatten doe ik alleen met bekende, heb nog nooit n echte chat gehad met n onbekende!
   jammer dat ook dit spelletje er dus niet veilig voor is!

 • hendrien zegt:

  Hoe kun je een onbekende van je lijst af krijgen ???
  Wie geeft uitleg hoe je dit moet doen !

 • Zucht zegt:

  Wtf ga dan maar lekker in een hoekje zitten.
  Dit gebeurd altijd al op internet, neem gwn een andere nickname, en zeg tegen je dochter dat je er niet op in moet gaan.
  Nou opgelost.
  Of kunnen jullie niet opvoeden?

 • Henriette zegt:

  De optie ‘play random opponent’ is te makkelijk per ongeluk gekozen. Overal zijn aan/uit knopjes voor; kan je niet een optie in de app inbouwen dat je ‘rando opponent’ aan/uit kunt zetten? Probleem opgelost. Ik speel zelf alleen maar met bekenden.

 • Hans zegt:

  Als men nou eindelijk eens leert om geen foto van je hoofd als avatar bij te zetten, en ook een gefingeerde spelersnaam op te geven in plaats van bijv ‘MariekeJansen’ dan is er denk ik al een probleem minder.

  Het is geen probleem van WordFeud, het is het probleem dat iedereen maar denkt dat ie ‘niks te verbergen’ heeft, zoals ook altijd wordt gepropageerd als de overheid weer eens allerlei gegevens wil opslaan.

 • Cyriel zegt:

  Mijn vrouw werd ook regelmatig lastig gevallen door verschillende vreemde tegenstanders. Sinds zei haar foto heeft veranderd in een KAT is het erg rustig.
  Pedofielen zijn overal en vooral ook op plekken die je niet verwacht. In de politiek, op je werk, in de bus noem maar op.
  Hopelijk kom ik er nooit een tegen maar helaas weet ik dat dus niet.
  Al zou het het laatste zijn op deze wereld maar hij gaat er aan.
  Blijf met je klauwen van kinderen af. BOOS! :(

 • Dorien zegt:

  Het klopt. Ik speel (speelde) ook random en kreeg afbeeldingen van bloterikken. Jammer hoor maar zo is het nu eenmaal blijkbaar. Nu speel ik het zelf alleen nog met bekenden en dat is net zo leuk!

 • Martin zegt:

  Ik speel met een paar hier in huis ook wordfeud op de iPad die aanwezig is. Nog nooit nare ervaringen meegemaakt op 1 of 2 valsspelers na dan.

  Sterker nog heb er een vriendschap met een vrouw en haar man aan overgehouden. Maar ik zou zeker een beetje in de gaten houden als een kind met wordfeud zou spelen.

  Helaas zijn er veel te veel pedofielen op het internet, en ook veel mensen die in alles seks zien en dat als hoofdzaak opzoeken op het internet.

  Praat gewoon met je kinderen en vertel ze dat ze beter niet op chats moeten ingaan, ook zou ik een nickname aanmaken voor ze die geen indicatie kan geven van leeftijd of woonplaats.

  Maar de app zou zeker een report button moeten krijgen.

 • alex zegt:

  Ik speel eigenlijk alleen maar random en ook heel vaak s’nachts. En ik heb ook wel eens iemand gehad die wel meer wilde dan alleen scrabbelen, maar ten eerste ben ik daar zelf bij en hoe ik er op in ga zegt ook heel veel, daarbij kan ik ook een spel beeindigen als ik dit niet leuk vind of een uitnodiging weigeren. Het is allemaal zo simpel mensen!!

  Het lijkt mij dat ouders kinderen beter moeten vertellen hoe een spelletje werkt en beter toezicht moeten houden als ze op internet bezig zijn. Er zijn op elke hoek van de straat gevaarlijke mensen te vinden, je kinderen goed voorlichten scheelt heel veel ellende….

 • jans zegt:

  nLaatst vroeg een of andere engerd wat ik aan had en hoe oud ik was. Ik heb onmiddellijk geresigned. Het moet niet gekker worden. Ik speel heel vaak met random opponents en nooit eerder problemen gehad.

 • VistaKiller zegt:

  Wat een advies: speel niet met random opponents. Daaaag. pffft. Als je niet wil dat je kinderen cybergeneukt worden geef ze dan geen telefoon die voor een volwassene gemaakt is. Ik wil WEL lekker wordfeuden met onbekenden en daarbij chatten is ook LEUK. Anders had ik Natascha nooit ontmoet! :D
  Dat heet gewoon opvoeding en voorlichting. Als een of andere mongol je vraagt of je een foto van je kalkoen wil sturen moet ook een 12 jarig meisje denken van uhm hey dat is niet normaal. Iets wat de ouders alllang besproken had moeten hebben met hun kind.
  Ik wil niet de dupe zijn dat ik straks niet meer kan chatten of zelfs met onbekende kan spelen omdat 1 of andere pedomongol zich niet kan gedragen.

 • Dr.R. Clavan zegt:

  De dader is joris demmink! De vieze vuile smeerlap.

  • Hilde zegt:

   Ik vind het op zijn zachts gezegd ook heel irritant dat dit met dit spel voorkomt, maar kunnen we beschuldigingen gewoon aan justitie overlaten?

 • jordy zegt:

  scary shit!!!!!!

 • Nachtmol zegt:

  Ik speel zelf nog niet zo lang WF, maar heb al meerdere keren met random tegenstanders gespeeld, nooit rare ervaringen meegemaakt. Ik sluit me volledig aan bij VistaKiller. Ik wil niet straks allerlei opties moeten missen omdat mensen hun kinderen niet voorlichten en waarschuwen. Net zoals je dat zou doen als je kind zonder toezicht voor het eerst de straat op gaat zo zou je je kind ook moeten waarschuwen voor de gevaren van het internet en vooral ook hoe ze die kunnen herkennen en wat ze er vervolgens aan kunnen doen (spelersnaam onthouden of opschrijven, het melden bij ouders, niet ingaan op rare verzoeken en meteen het spel afkappen)

 • Marian zegt:

  Ik speel sinds een week Wordfeud via mijn Ipad.
  Mijn 2de spelletje was raak.
  Er werd direct gevraagd: Ben je een jongetje of een meisje?
  Mijn antwoord: Ik ben een volwassen vrouw van 44 jaar.
  Het antwoord dat ik vervolgens kreeg weet ik niet meer precies, maar was zoiets als “Oeps”.
  Vervolgens werd het spelletje binnen 5 minuten de nek omgedraaid en had “men” er geen zin meer in.
  Ik heb hier vervolgens een chat aan gewaagd met de vraag: Heb je er echt geen zin meer in om verder te spelen, of speel je liever met kleine meisjes/jongetjes?
  Uiteraard heb ik hier nooit antwoord op gehad.

  Verdere woorden zijn overbodig neem ik aan.

 • Giwi11 zegt:

  Ik ben 11 en mordfeud is giwi11 soms vragen mensen waar 11 betekend ik zeg meestal dat ik in die maan jarig ben of op die dag of in 1911 geboren ben en ik heb een foto van allemaal streeepsjes en heel vaak zeg ik ik ga naar me werk mOet van de vrouw eigenlijk moet ik dan naar school van me moeder… Einde bericht oowja je mag giwi11 uitnodigen (alleen random bord)

 • Erwin zegt:

  Ik had nu iemand met zn leuter vol in breeld van profiel
  is rr een mogelijkheid om hem te kicken mijn dochter zit ook op wf
  en ik wil niet dat zij zoiets ziet
  zijn naam marco leunissen

 • marloes zegt:

  ik ben 13 jaar ik speel wordfeud best veel en de eerste keer dat ik het speelde, speelde ik tegen een man die een vieze foto van zijn ding had als profielfoto ik heb dat gelijk tegen mijn ouders gezecht.. ik heb toen ook een nieuwe aangemaakt omdat wie hij ook is me steeds weer wilde uitnodigen. maar misschien is het handig als je ook mensen kan blokkeren of idd zo’n meldknop.

 • Manon zegt:

  Op de officiële site van WF kun je trouwens ‘feedback’ geven (zie rode tab helemaal links op die site) : spelers kunnen daar aangeven wat ze graag anders/erbij zouden willen. Ik heb daar ook al gestemd op de mogelijkheid om bepaalde spelers te blocken of de chat-optie uit te schakelen. Als iedereen dat nou even doet…

 • Jeanette zegt:

  Ik speel vaak WF tegen onbekenden en meestal is dat leuk, maar ben enkele dagen geleden lastig gevallen door iemand met een vrouwelijke nickname die maar bleef vragen of ik een jongetje of meisje was, wat ymijn leeftijd is n hoe ik heet ben volwassen en heb hem gemaild of hij soms een pedo is, waatop.ik -niet anders verwacht – geen reaktie meer kreeg. Ik vind het zeer kwalijk dat pedo’s WF misbruiken voor hun zieke geest en het zou fijn zijn als je zo’n iemand zou kunnen blokkeren!

 • Catharina zegt:

  Benaderd door Robert16cmpiemel. Zodra in de telefoon een mannennaam verscheen is dze persoon direct uitgelogd. Kan WF dit soort lieden niet uitsluiten.

 • Aukje zegt:

  Mijn zoon van 11 speelt ook wordfeud. Ook goed voor zijn taal.
  Maar er is een hele rare snuiter actief : tik m aan

 • elsimba zegt:

  ik zit met iemand te wf en vraagt gewone dingen en ineens krijg ik van die smerige dingen over mijn dochtertje vraagt ie van die vieze dingen echt walgelijk je moet ze ergens aan kunnen geven ofzoo de viezerikken deleten die zooi

 • Janine zegt:

  Ik ben vandaag ook benaderd door iemand die allerlei onpasselijke voorstellen deed. Ik snap niet dat mensen dit medium daarvoor gebruiken. Ik vind het trouwens ook verbijsterend dat er nergens een plek is om dit te melden. Een abuse button zoals hier wordt voorgesteld zou een goed idee zijn!

 • marijke zegt:

  weet niet of ik hier moet zijn,maar de laatste tijd alleen maar vieze kerels .ze spelen niet maar vragen de gekste dingen via de chat.
  Daar is wordfeud toch niet voor bedoeld,het is geen date site.
  Dit wilde ik toch even kwijt.
  Misschien dat er wat aan gedaan kan worden

 • NL zegt:

  Hoe kan het dat iemand anders in mijn wordfeud-chat berichten verstuurd? Mijn collega ontving van mij chatberichtjes die ikzelf NIET schreef…zat naast haar, was echt bizar!
  Vorige week is mijn telefoon gestolen dus wellicht de ‘ nieuwe’ eigenaar??
  Iemand enig idee hoe/of dit kan en hoe dit opgelost kan worden?

 • solange1961 zegt:

  Ik ben dan wel een volwassen vrouw, maar ik heb het zelf ook al verschillende keren ondervonden dat er mannnen zijn die Wordfeud beschouwen als een datingsite is. Het is om niet goed van te worden. Laat iedereen alsjeblieft goed op zijn kinderen blijven letten, zodat ze niet in de klauwen van die viezerikken vallen. Verder voor iedereen veel speelplezier, want daar gaat het uiteindelijk toch om.

 • addicted zegt:

  Hoe kan ik de chat dan uitschakelen op het spel Wordfeud? wel zo handig voor mijn zoon.

 • quakkel zegt:

  jacobsfeud= zijn gebruikersnaam en is een vieze pedofiel!!!!!!!

 • Yo zegt:

  Ik zit ook met een vieze gek die de smerigste dingen zegt..ik bekte hem eerst af maar dat scheen hem nog meer op te winden..dus zwijg nu maar..maar het liefst zou ik hem willen verwijderen maar helaas…dat gaat niet..moet toch niet zo moeilijkmzijn om hier iets op te vinden zodat dat soort types geblokt kunnen worden

 • Yo zegt:

  Hai dat is een goed idee die viezerik speelt onder de naam…gele jonge

 • Gerda zegt:

  Tja…ook ik had zo’n man die ook wel effe gezellig wilde chatten…hij werd opgewonden van mijn antwoorden op zijn vragen wat ik aan t doen was.
  Dat waren antwoorden als strijken, koken en de hond uitlaten.Zielig eigenlijk, ik wilde eigenlijk die meneer heel erg opgewonden laten worden door mijn klusjes aan hem te geven, dan kon ik lekker door met mijn spelletje, maar ja…hij woonde volgens zeggen niet in de buurt en wie weet wat je in huis laat. Ik heb hem verteld dat ik het respectloos vind tegenover vrouwen die spelen en het tussendoor chatten ook waarderen zodat je weet met wie en wanneer je speelt, en dat hij maar op een chatsite moet gaan waar hij lekker in de maling wordt genomen door vrouwen die het leuk vinden een man “warm te laten draaien”. Hij zei: ja nu weet ik het wel….geen sorry…
  Ik ben nu inderdaad opgewonden….maar in andere zin dan meneer….
  Er zijn gelukkig vele leuke mensen die je feliciteren als je wint en succes wensen bij het volgende spel..
  Ik ga gewoon door, eerst even koken en strijken…..

 • Gerda zegt:

  en laat de hond niet meer uit…..stel dat iemand daar opgewonden van wordt

 • M zegt:

  Ik speel veel wf met random. Er worden best wel sexueel getinte (best heftige soms)opmerkingen geplaatst maar als je daar niet op reageert is het snel voorbij. Is het probleem met “kinderen” misschien ook dat het best spannend is al een volwassene jou als een volwassene behandelt en gaan “kinderen” daar teveel op in. Een meldknop kan een oplossing zijn maar daarintegen kan er ook veel misbruik van gemaakt worden. Een groep die één klasgenoot massaal aanmeld als misbruiker bv. Beetje lullig dan.

 • Linda zegt:

  Ik zorg er al voor dat ik ’s avonds geen random spel meer opstart en heb mijn foto verwisseld voor die van de hond. Jammer is dat je degene niet kunt rapporteren of meteen kunt blokkeren. Eerlijk gezegd wordt het zo langzamerhand wel een beetje vervelend. Meestal is het inderdaad seksuele praatjes maar ben ook al een keer meteen uitgescholden en bedreigd.

 • brigite zegt:

  Ja jammer dat je ze niet kan identificeren zodat bijv politie er iets mee zou kunnen. vandaag weer zo’n rare kwiebus.
  Hij heet Jules…..
  Gesprek was als volgt:
  Hij: Leuke foto! Hoe gaat het met je?
  Ik(mijn dochter van 12 was op mijn iphone):Wie ben jij?
  Hij: Een leuke lieve man
  Hij: Die met jou dit spelletje gaat spelen
  Ik: Okay, succes ermee
  Hij: Hoe jong ben je?
  Hij:……
  Ik: Bedankt!
  en geresigned!!!!

  Ben ik nou gek? Heb mijn dochter meteen deze site laten lezen, ze schrok er van, maar wie houdt daar nou rekening mee.

 • Willy zegt:

  Er staat:
  Heeft u minderjarige kinderen waarvan u weet of vermoed …
  Moet zijn: Heeft u minderjarige kinderen waarvan u weet of vermoedt …

 • JG zegt:

  Mijn dochter (12) wordt ook lastig gevallen door ene Mike32
  Ze wordt onder andere uitgemaakt voor hoer door iemand die zich Mike noemt en 32 jaar zou zijn. Bij het beëindigen van het spel wordt opnieuw een spel aangevraagd….

  een abuseknop of blacklist zou handig zijn..

 • M zegt:

  ik heb vorige week random gespeeld, wel vragen gehad maar niet op ingegaan. nu heeft hij mij in zijn lijst met contactpersonen geplaatst en krijg ik steeds een uitnodiging gestuurd, terwijl ik niet met hem wil wordfeuden (of uberhaupt iets anders!) hoe kom ik van hem af: cim bombom

  (nadat ik hem al vele malen had geweigerd als tegenspeler heeft hij zijn naam veranderd, eerdere naam weet ik niet meer, hij is een shoarmaboer in Utrecht, zegt hij)

  • Richard zegt:

   Ik vind het ook helemaal verkeerd dat iemand zonder mijn toestemming kan toevoegen als vriend, eigenlijk hoor ik dan een melding te krijgen en de keuze voor accepteren of negeren.

 • Dr Johansen zegt:

  Een bepaalde speler blacklisten zou geweldig zijn….
  Edoch het contact komt bij velen niet van één zijde.

  En niet alleen mannen, ook vrouwen…….

  Mijn profielfoto was in het begin gelijk aan die van mijn Facebook.
  En deze staat gewoon open en is voor een ieder vrij toegankelijk.
  Dit mede om mijn werk en mijzelf te promoten voor anderen.
  Ach ja er wordt wel eens een woord gewisseld, op zich niet erg natuurlijk.
  Ook worden er wel eens namen uitgewisseld, en dat laatste doe ik dus niet weer.
  Een naam en een afbeelding zijn zo te vinden dmv de diverse zoekmachines die het internet rijk is.
  En velen zijn gewoon nieuwsgierig tegen wie ze spelen.

  Veel vrouwen ( en ook mannen ) komen op bepaalde mensen af als bijen op honing.
  Ik doe het als operationeel manager in een bepaalde kliniek niet slecht, en geniet daarbij een maandsalaris wat voor de meeste een jaar lang hard werken is.
  Ik heb de meeste ondenkbare en oneerbiedige voorstellen al voorbij zien komen.
  Nu heb ik een nieuw profiel aangemaakt en ben ik zogenaamd Koos Werkloos, en voila het is plots stukken rustiger.

  Leuke bijkomstigheid is dat ik nu wel iemand ontmoet heb, en waarmee het gewoon gezellig is.
  Zij is vrijgezel en ik ook, dus kan het geen kwaad.
  Alleen zal ze raar opkijken dat ik niet in een flatje drie hoog achter woon.

 • ronald beks zegt:

  Een of andere mongool heeft mijn foto gebruikt. En speelde nu onder mijn naam.en staat nu ronald pedofiel.als ik er achter kom wie het is sta ik niet voor de gevolgen in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *