Pedofielen actief op Wordfeud

Vandaag ontvingen wij een e-mail waarin melding werd gedaan van grooming in de Wordfeudchat. Grooming is een term voor volwassenen die (online) minderjarigen benaderen met als doel seksueel gedrag uit te lokken. De betreffende e-mail ontvingen wij vanmorgen van een vader waarvan de 12-jarige dochter via Wordfeudchat werd benaderd door een vermoedelijke kinderlokker. Kijkend naar de expliciete inhoud van de chatberichten, is het woord ‘vermoedelijk’ eigenlijk overbodig.

pedofielen_wordfeud

Gevraagd naaktfoto’s te sturen

Het meisje van 12 jaar oud werd via Wordfeudchat uitgenodigd tot een spelletje Wordfeud. In de chat ging het vervolgens van kwaad tot erger. Nadat het meisje werd verlokt om persoonlijke dingen te vertellen, kregen de berichten een dreigende toon. Het meisje werd onder druk gezet om foto`s te sturen. Als zij dit niet zou doen zou persoonlijke informatie die ze had gedeeld op internet worden geplaatst.

Vervolgens werden seksueel getinte opmerkingen geplaatst en werden diverse oneerbare voorstellen gedaan met als doel uiteindelijk een afspraak te maken. Het 12-jarige meisje was gelukkig moedig genoeg om bij haar ouders aan de bel te trekken toen haar werd gevraagd naaktfoto’s te sturen. De ouders zullen vandaag aangifte doen bij de politie.

Twee uit vier tegenstanders bleek pedofiel

Het bleef voor het meisje niet bij een eenmalig incident. Bij twee van de vier potjes Wordfeud die het meisje met willekeurige tegenstanders speelde werden, op zijn zachts gezegd, seksueel getinte opmerkingen geplaatst.

Het ging hier om potjes die waren gestart door “Play random opponent” te selecteren. Een score van twee pedofielen uit vier random potjes kan natuurlijk domme pech zijn. Hoewel deze situatie niet direct aangeeft dat het om netwerk van pedofielen gaat die spelersnamen van kinderen die Wordfeud spelen met elkaar delen, is dit een alarmerende ontwikkeling.

Niet met onbekenden Wordfeuden

Al eerder zijn in de media waarschuwingen geuit om zeer goed op te letten met wie kinderen chatten. Veel jonge kinderen beschikken over een smartphone of iPad waar Wordfeud op kan worden gespeeld. Heeft u minderjarige kinderen waarvan u weet of vermoed dat zij Wordfeud spelen, waarschuw hen dan niet te spelen tegen onbekenden.

Eventuele eigen bevindingen van vermoedelijk pedofiele activiteiten op Wordfeud kunt u in de reacties kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *