Gebruik jij Wordfeud cheats als Scrabulizer?

scrabulizer_img

Speel je al maanden Wordfeud tegen vrienden die nooit van je winnen, maar zijn de laatste week ineens heer en meester in Wordfeud geworden? Uiteraard is er altijd de heeeeeel erg kleine kans dat ze door veel te spelen en te oefenen plots stukken vooruit zijn gegaan. Wellicht zijn ze op een speciaal dieet van ‘brainfood’ gegaan. Hoogst waarschijnlijk is echter dat ze gebruik zijn gaan maken van Wordfeud cheats.

Wordfeud Helper geblokkeerd

Voor een korte periode konden Wordfeud spelers, die veel frustatie in hun leven hebben en alleen maar willen winnen, gebruik maken van Wordfeud Helper. Wordfeud spelers die de nieuwste versie van Wordfeud op hun telefoon installeerde kwamen echter thuis van een koude kermis. De nieuwe versie van Wordfeud blokkeert de Wordfeud Helper app namelijk. Voor de eerlijke Wordfeud spelers een blessing in the sky.

Scrabulizer: Wordfeud Helper 2.0

Het duurde echter niet lang voor deze Wordfeud cheaters een nieuwe app vonden om hen te helpen automatisch woorden te genereren. Scrabulizer staat in de top 10 van meest gedownloade apps! Grote kans dus dat je de komende dagen potjes gaat spelen tegen Wordfeud spelers die hun vocabulair en inzicht op oneerlijke wijze ‘bijspijkeren’.

Wordfeud cheats, slim of zielig?

Ik ben benieuwd wat jullie, de bezoekers van Wordfeud PRO, vinden van deze ontwikkeling. Is het gebruik maken van Wordfeud cheats zielig, of is het een ok om er zo nu en dan gebruik van te maken als je vastloopt? Maak jij zelf wel eens gebruik van Wordfeud cheats als Scrabulizer? Op Wordfeud PRO staan Wordfeud woordenlijsten die kunnen helpen bij het opdoen van inspiratie voor een Wordfeud woord. Telt het raadplegen van deze lijsten als cheaten in jullie ogen? Gaat Wordfeud de kant van bodybuilden op, waarbij het gebruik van ‘steuntjes’ als anabolen niet meer als vals spelen maar als noodzakelijk gezien wordt.

17 Comments

 • Dennis zegt:

  Met diegene die gebruik maakt van dit soort ‘hulpmiddelen’ heb ik alleen maar medelijden. Het is meestal hetzelfde soort wat cheats gebruikt bij Mario Kart etc. Als ze zelf niet kunnen winnen, dan grijpen ze naar dit soort mogelijkheden. Jammer, maar helaas. Het haalt het hele karakter van het spel weg. Woordenlijsten moeten kunnen, want je moet ze dan zelf nog zien toe te passen op het speelveld. En niet iedereen is een wandelende Dikke van Dalen ;-) Soms staan er echt woorden niet in die in normaal Nederlands gebruikt worden en soms zie ik woorden waarvan ik denk: was da? In ieder geval aan iedereen die eerlijk speelt… veel succes! Wij hebben het meeste plezier. Ik beleef er geen eer aan om een potje oneerlijk te hebben gewonnen.

 • Corrie zegt:

  Ik gebruik wel eens het groene boekje. Naar een woordenlijst voor de letters q, c, x, y daar was ik nu naar op zoek. En ik kom hier terecht. :) een app kopen, nee dat doe ik niet. Oefening baart kunst. Ik heb pas vijf potjes gespeeld.

 • Bink zegt:

  Het is geen spelen meer als tegenstanders gebruik maken van cheats en hulpprogramma’s. Daarnaast is het steeds weer een verrassing of jet woord wel of niet geaccepteerd word door wordfeud. Hoog tijd voor een goed neerlandicus om de lijsten daar eens aan te pakken!
  Woordlijsten en puzzelhulpsites gebruiken is een, maar cheats? Da’s geen spelletje meer!

 • Henk zegt:

  Ik ben van mening dat woordenlijsten het leven alleen maar leuker maken, zoals Dennis ook al aangaf. Met die lijsten is het nog steeds een leuke puzzel om leuke woorden te leggen. De hoge scores haal je alleen door strategisch te leggen, niet door domweg het langste woord neer te leggen.

 • Harm zegt:

  In de vele Wordfeud games die ik achter de rug heb, heb ik één keer een cheat gebruikt (scrabblewoord.nl). Nadat de tegenstander de eerste 5 beurten telkens woorden neerlegde die je als normaal mens niet bedenkt, wist ik het zeker… Dit is een valsspeler. Toen restte me nog maar een ding… mee gaan valspelen, een koekje van eigen deeg geven.
  Binnen no time stond ik voor, ondanks dat de tegenstander bedenkelijke woorden bleef leggen, waarop een resign volgde. Valsspelers kunnen blijkbaar slecht tegen hun verlies.

  Deze week trouwens ook een ander leuk voorval.
  Eerste vraag van tegenstander: M of V?
  Ik antwoordde eerlijk: M
  Ik had het nog niet gezegd of… resign
  Tjongejonge… dat er zulke gefrustreerde mannetjes bestaan die er opgewonden van raken om alleen tegen vrouwen Wordfeud te spelen.

 • Dennis zegt:

  als ik merk dat iemand steeds veel puntenwaarde woorden legt die nauwelijks te bedenken zijn of terwijl grote kans dat ze “hulp” krijgen stop ik met speen tegen diegene. juist dat je zelf moet puzzelen maakt het leuk en dat je soms op bepaalde woorden niet kunt komen maakt het niet alleen een geluksspel maar een denkspel met veel tactiek. hoe kan ik me letters het meest effectief besteden en ho voorkom ik meesterlijke scores bij me tegenstander ;)

  cheats zijn niet welkom in mijn spel

  • mariken56 zegt:

   Tegen jou wil ik wel eens spelen Dennis, want ik ben het roerend met je eens. En tegenstander die geen cheats én geen woordenlijsten gebruikt, weet de waarde van het spel te bewaren. En trouwens: “het is toch maar een spelletje”, is een waarheid als een koe.

 • Mandy zegt:

  K vind cheaten irri, dus ik weiger dan ook verder te spelen met zo iemand. Denk dat dat t beste is. Als iedereen dat doet vinden ze elkaar uitrindelijk wel

 • paula zegt:

  Ik ben al heel lang WF speler en speel al lang met 1 persoon, het was altijd erg leuk om eerlijk te spelen zonder cheats. De laatste tijd is er wat raars met deze spelletjes als het spel door haar gemaakt word dan krijg ik alléén maar medeklinkers weet iemand of dit ook een cheats is?

 • Piotr zegt:

  Cheat is leerzaam en goed. Ipv woorden die alleen maar kent vergroot je zo je woordenschat. Ik raad aan dat iedereen chat gebruikt en t wordt n ander zeer leerzaam spel.
  Vraag gewoon bij begin spel; cheat ? Ja? Een zeer leerzaam en boeiend spel

 • Mark zegt:

  Ik speel vrijwel dagelijks met nieuwe spelers. Het eerste dat ik doe is kijken, hoeveel bingo’s mij tegenstander heeft. Je ziet al gauw als dat aantal niet in overeenstemming is met het aantal gespeelde spellen: je weet tenslotte zelf hoe zelden je een bingo legt. En of er dan met apps gewerkt wordt of met woordenlijsten, dat maakt mij niet uit: een spel speel je open en eerlijk of je speelt het niet – want met hulpmiddelen spelen is voor mij gewoon valsspelen.

  Valsspelers zoals hierboven blokkeer ik direct, maar meestal speel ik het spel wel uit: want als je zo’n loser resigned, dan gaat je met moeite opgebouwde Skill Rating nog omlaag ook en wordt de prutser aan de andere kant van het bord zonder ergens moeite voor te doen beloond.

 • Leonard zegt:

  Beste mensen,

  Het liefste speel ik met mijn moeder van 89.
  Zij woont alleen en veel te ver weg om elke week langs te gaan.
  Dit spel is haar lust en haar leven, ook vanwege de chat-functie.
  Soms spelen we 3 complete spelletjes op een dag.
  En denken jullie nou heus dat het mij ook maar iets kan schelen of zij af en toe een cheat app gebruikt?
  Ik denk zelf dat ze dat niet doet, want ze laat soms heel erg dure woorden links liggen.
  Maar af en toe komt ze ook met woorden die ze eigenlijk niet kan weten, gisteren nog speelde ze BOSONEN.
  Aan de andere kant is zij een fervent puzzelaar, en ze zoekt ook altijd op wat een woord betekent, zo blijft ze bij de tijd zegt ze…
  Ook de moeilijke woorden die ik leg zoekt ze op, en dat zijn er behoorlijk wat, ik ben hoog opgeleid en docent.
  En mijn moeder wil niet dat ik haar “laat” winnen, dus krijgt ze de volle laag.

  Dus lieve mensen, scheer niet iedereen over 1 kam, bedenk ook eens waarom er cheats gebruikt worden.
  En zoek de betekenis van die anabole steroïde woorden inderdaad op, zo leer je zelf ook nog eens wat.
  En zonder te cheaten kun je ze dan zelf de volgende keer ook neerleggen.

  Samengevat is mijn pleidooi om gewoon eerlijk te blijven spelen, ook tegen cheaters.
  Want als je dan ook nog wint, dan sta je echt overal boven.

  Veel speelplezier…

 • K.callaerts@gmail.com zegt:

  Het is niet omdat de andere vreemde woorden legt en veel wint dat hij/zij daarom cheat. Je kan immers zoveel woordjes proberen als je wil. Dat heet creatief zijn. Ik gebruik geen cheats en ervaar inderdaad dat mensen ineens ophouden te spelen. Jammer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *