De 10 beste Wordfeud woorden!

bestewordfeudwoorden

In samenwerking met één van onze trouwe bezoekers en een heuse ‘scrabble expert’ zijn we met de volgende lijst gekomen van ‘Top’ scrabble woorden die je echt moet weten om die moeilijke letters kwijt te raken en voor de highscores te gaan.  Heb je zelf nog goede suggesties van ‘killer’ woorden die je vaak gebruikt laat het in de reacties weten! Dan kunnen we samen met onze 1000en bezoekers (gisteren 9000+ bezoekers) een nog betere lijst in elkaar gaan zetten.

De top 10 Scrabble / Wordfeud woorden:

1. Qat

Het enige woord wat je met de Q kan leggen zonder de ‘U’ te gebruiken. Ideaal om net even aan te leggen en toch die Q kwijt te kunnen (op een 2 of 3 keer letter waarde natuurlijk ;)). Ook ideaal om ergens ‘aan’ te leggen via de makkelijk aan te leggen ‘T’

2. Ex

Een woord wat bijna elke Scrabble pot gelegd wordt, als je de X binnen krijgt als letter moet je altijd die ‘e’ erbij zoeken. Vaak ook te leggen in goede ‘gaten’ met goede letterwaardes.

!! Advanced Tip: Je kan met ‘EX’ ook erg makkelijk je eigen bruggetje leggen door een ‘E’ Zo te positioneren via het leggen van een woord dat je de EX op twee kanten kan scoren. Als het lukt om dat op een 3x letterwaarde te doen zit je al gauw boven de 56 punten! (Pas natuurlijk wel op je tegenstander!! Als je denkt dat hij veel klinkers heeft is dit een absolute aanrader)

3. Qua

Ligt het bord al vol en moet jij die Q nog kwijt? Standaard op zoek gaan naar de U en er “qua” van maken is dan de meest gebruikte oplossing, hou ook altijd de 3letterwaardes goed in de gaten het zou natuurlijk top zijn als je die Q ergens kwijt kan op zo’n vakje, die A is namelijk overal lekker aan te leggen.

4. SK** en **KS (Seks / Boks / Ski / Skelter)

Volgens vele Scrabble Pro’s de ideale combinatie van letters, dit om vijf redenen:

 • Je kan er veel woorden mee beginnen
 • Je kan er veel woorden mee afsluiten
 • Je kan er met veel verschillende klinkers iets van maken
 • Aardig wat punten voor letters waar je zoveel mee kan
 • K en S zijn veel aan te leggen aan ‘single’ klinkers.

5. Co

Een goed ‘aanleg’ woordje. Die C’s zijn lastige letters toch kan je er vaak nog wel een goede combi mee maken op deze manier.

6. Ces (& Cel)

Lekkere weglegger van de C in veelal gaten (die E ligt vaak nog ergens open)

7. Sexy (& Lynx / Onyx)

Heb je echt die X en die Y in je hand? Zo slecht is dat niet!! ‘Moeilijke letters’ hoeven absoluut geen ramp te zijn, ook ‘Lynx’ kan nog altijd gelegd worden. Houdt die X en die Y lekker samen en wie weet kan je ze met één van deze toppers uitleggen. (Hoge punten = gegarandeerd)

8 Yen (& Yes)

De korte woorden met een griekse Y moet je gewoon even uit je hoofd leren! Er zijn vijf ‘Y** varianten’, ook altijd hoge scores mee te leggen.

9 ZW******* (& Zwak / Zwel / Zweet / Etc. )

ZW is de ideale combinatie om tot superscores te komen en dan voornamelijk de langere woorden als “zwaardje” “zwieren” “zware” “zweten” etc. Met deze twee letters begin je je woord al goed :) Een combinatie die hierbij in de buurt komt is de ‘CH’ of ‘JE’

10 Oio (& Ooi / Aai / Aio)

Teveel klinkers? Wissel NIET je letters in maar probeer een lang woord ‘aan’ te leggen met zoveel mogelijk klinkers erin (zonder een mooie positie weg te geven aan je tegenspeler!!) Doe dit wel altijd snel want hier te lang mee wachten leidt tot ‘vele’ beurten met veel klinkers, snel handelen om de balans weer op je bord te krijgen.

Ps1. Zelf een suggestie of ander woord dat thuis hoort in deze lijst? Laat het weten!

Ps2. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u dit artikel zou willen delen via Social Media!!

36 Comments

 • Jelle zegt:

  Leuke lijst, handige tips.

  …toch moet je maar afwachten of je de juiste letters krijgt op het moment dat je besluit de x en de y vast te houden. Ik leg ze toch liever los op tafel. De Y vind ik overigens de lastigste letter. Qua en Qat kun je vaak wel kwijt.

  De K en S zijn inderdaad goed, De twee los van elkaar kunnen ook een hoop woorden vormen. Kus, kas, sok, kaas, kies, keus, Oh ja ook nog een mooie tip: Cue of Cues

  1 vraag: Wat moet je doen op het moment dat je enkel medeklinkers krijgt en blijft krijgen? Daar heb ik ook wel eens last van.

 • Admin zegt:

  @Jelle -> Ten eerste: Bedankt voor je reactie!! Stellen we zeer op prijs. Cue en Cues is inderdaad een goede toevoeging!

  Er is maar één manier om het probleem wat jij aangeeft met medeklinkers op te lossen en dat is het proberen om ‘heel veel’ medeklinkers te leggen en NIET voor een hoge score te aan. Dus als er ergens een ‘E’ of een ‘A’ vrij ligt voor een overkill te gaan als: KLANK of ZWART of BERG. Zoveel mogelijk proberen weg te leggen ongeacht de score. Zie het als een ‘betere’ score dan door te 0 te krijgen door op ‘swap tiles’ te drukken.

  • Jan De Ridder zegt:

   Sommige medeklinkers combineren heel slecht met andere.
   Dus als je VCFWMBD of iets dergelijks op je rekje hebt, is er maar één goede oplossing: letters ruilen en liefst zoveel mogelijk.
   Niet ruilen betekent in zulke omstandigheden jezelf in de vernieling spelen, want je kunt meerdere beurten na elkaar nauwelijks scoren.

 • quincy zegt:

  Ik vind het allemaal heel leuk er uit zien maar
  Maak het dan ook voor een nokia n8

  Met vriendelijke groet
  Quincy

 • Oscar zegt:

  Bij de Y mag het woordje YO niet als tip ontbreken.

 • John zegt:

  Ik mis de ‘gouden’ combinatie van I en J voor de lange ij, levert veel punten op en dat is perfect in combinatie met de ZW en KS in woorden als ZWIJKEN, RIJKEN, KIJKERS.

 • Vaak irritant kent de woorden Zeus en Ghana niet eens of mogen landen of plaatsnamen niet

 • Henriette Dietz zegt:

  Waarom accepteert hij vestje niet? Lijkt me een prima woord!

 • Nanda zegt:

  Dag,

  Ik probeer net het woord vlemen te maken. Volgens het woordenboek normaal NL. Wordt niet geaccepteerd omdat het niet in het woordenboek zou staan? Hoe kan dat? Ik heb dit met nog een aantal woorden gehad.

 • Lhava zegt:

  Het woord ‘yin’ werkt ook prima.

 • jhnddy zegt:

  De letter H is ook een gouden letter!
  Ah,eh,oh,uh en ha,he,ho,ho,hu zijn allemaal toegestane 2 letter woorden :-)
  Met 4 punten is dit altijd mooi om in een hoekje te leggen met TL

 • Zippo925 zegt:

  Het lijstje met de “c” woorden zou aan toegevoegd kunnen worden
  het woord “acne” bijna altijd wel te maken.

  gr rené

 • Arend zegt:

  “Het enige woord wat je met de Q kan leggen zonder de ‘U’ te gebruiken.”
  Foei redactie! Het is natuurlijk “Het enige woord DAT”. Van scrabbelaars verwacht ik beter.

  • Blozendewitkwast zegt:

   “Wat” is hier het juiste woord, het slaat namelijk op het lijdend voorwerp in de zin. “Dat” moet gebruikt worden als het slaat op het onderwerp. Sorry hoor, als je verbetert moet je weten waar je over praat.

   • DukeDuvel zegt:

    Helaas heeft dhr. Arend het toch aan het rechte einde. Het heeft niks te maken met zinsbouwonderdelen.

    De vraag is of het terugslaat op iets bepaalds of onbepaalds. Aangezien ‘het (enige) woord’ zeker iets is dat/wat (=testje) bepaald is, zal goed gebruik zijn ‘dat’.

    Om het geheel nog iets vager en onduidelijker te maken verwijs ik u graag naar een bijzonder hilarisch stukje van de heren van Kooten, de Bie en Drs. I.E. Kipping.

    http://www.youtube.com/watch?v=GL_RGoJ7PSw

    In afwachting van uw commentaar op de taalfouten in mijn bijdrage verblijf ik…

 • Dennis zegt:

  Oxide en xyleen zijn ook voorbeelden.
  Erg veel woorden worden niet geaccepteerd, zoals widia, quo, etc

 • Cees smale zegt:

  Het woord cocon staat niet in de woordenlijst met de letter C.

  Dit kan volgens mij zonder probleem toegevoegd worden.

  Alvast bedankt
  Mvg
  Cees Smale

 • Jetje zegt:

  het woord Money pakt hij ook hoewel het engels is maar wordt goedgekeurd.. mag dus tussen de lijst met de woorden met een Y

 • M. zegt:

  Waarom wordt het woord ”benard’ niet gaccepteerd?
  Is toch normaal Nederlands.

  En wat is ‘lijkte’? Verleden tijd van lijken? Raar hoor, dit werd goedgekeurd.

  M.

 • Marlies zegt:

  Heel soms tref je het en krijg je een Y en Q. Een woord als Yquem mag dan ook niet ontbreken.

 • Simone zegt:

  Het woord IQ is een goed ingeburgerd woord en wordt als zodanig gebruikt. Is dan geen afkorting en kun je goed leggen. Zou graag zien dat dit wordt goed gekeurd als je het neerlegt.

 • Britt zegt:

  Wil nu mijn eerste woord neerleggen (gehoor) en deze staat ook in de lijst ook diverse andere geprobeerd maar hij wil ze niet accepteren…
  Hoe kan dit nou???

 • Gerda Walgaard zegt:

  Mooi woord met een y. YOERT. Tent van de Gobi bewoners.

 • Mark zegt:

  werkwoorden zonder “n” op het eind pakt hij ook, dus bijv: slape, wake, helpe…..

 • kyara zegt:

  hoi ik wil wordfeud downloaden maar dat kan niet help mij
  groetjes kyara

 • Anrasisa zegt:

  Wordfeud is zeer leuk om te spelen doch soms frustrerend… Een aantal evidente wooorden worden niet aanvaard… Zoals cd, cv…er zijn er nog die me niet te binnen schieten op dit moment. Normaal zouden toch alle woorden van de woordenlijst van het groene boekje kunnen geaccepteerd worden of niet?

 • Henk Spit zegt:

  Behalve ‘qat’ is ook het Arabische ‘niqaab’ ingeburgerd. Ook zonder ‘u’! (heb nog niet uitgeprobeerd of WordFeud het accepteert)

 • Aldo zegt:

  Yo en yes zijn ook handig om te gebruiken

 • Pieter zegt:

  Yo en yes zijn ook handig om te weten en ze leveren veel punten op

 • elize zegt:

  tv kan idd niet pc kan ook niet br van de 2letterwoordjes kan wel…snap jij het nog hebben ze geen updates ofzo voor dit spel.. verder kan nog glijmiddel erectiepil met de C Case

 • Caroline zegt:

  Lees hier veel over woorden die wel en niet geaccepteerd worden, wat niet klopt.
  Bij mij werd het woord diekten geaccepteerd, het woord bestaat dus niet…..
  Goede Nederlandse woorden worden daar in tegen weer niet geaccepteerd…..
  Let wel, woorden zonder hoofdletter, geen afkorting en gewoonweg ook in het woordenboek staan vermeld,
  Heel vreemd en eigenlijk niet leuk spelen, beetje jammer….

 • Ans zegt:

  Waarom word het woord seks niet toegestaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *