Wurdian het nieuwe Wordfeud van 2022 (of toch niet?)

Wurdian

Woordspellen zijn enorm populair in Nederland. De afgelopen dagen stond het nieuws vol met een nieuwe variant op Wordfeud, namelijk het spel van Wurdian!

Het spel kwam uitgebreid in het nieuws en ook het AD bracht er een artikel over uit waarin het sprak met de maker van Wurdian.

De verschillen op een rij

1) Iedereen start met een blanco letter
Leuk bedacht van Wurdian. Het is nu eenmaal een feit dat je voordeel hebt op moment dat je een blanco letter op je plankje hebt staan. Echter is de kans op een tweede blanco letter niet aanwezig, je moet dus alsnog zorgvuldig zijn.

2) Speel tegen 1, 2 of 3 tegenstanders
Wurdian zegt uniek te zijn om met meer dan één tegenspeler te bieden. Echter denken we zelf dat ze dit hebben afgekeken van het woordspel WordCrex (Welke al vanaf 2017 op de markt is). Bij WordCrex krijgen alle spelers dezelfde letters toegewezen en krijgt de speler met het beste woord de punten.

3) Gratis statistieken
Wij houden van cijfers! Dit is dus een leuke toevoeging van het spel Wurdian. Echter denken we dat het grote deel van de spelers van Wordfeud het spel heeft gekocht. Niet alleen om statistieken te zien, maar ook om de advertenties te verbergen.

Het spel Wurdian geeft aan dat er op dit moment (maandag 17 januari 2022) 17.343 spelers zijn geregistreerd. Ook geven ze aan dat het vinden van een tegenspeler op moment van schrijven langer duurt dan ze hadden gehoopt en verwachten dat deze tijd afneemt na mate er meer spelers komen.

Wordfeud is al ruim 10 jaar dominant in Nederland. Hier hoef je nooit te wachten op een tegenspeler. We denken dan ook dat Wurdian niet het gewicht heeft om te bereiken wat Wordfeud heeft bereikt. Toch is het een leuke variant!

Speel je al wel Wurdian en wil je net als je andere tegenspelers cheaten? Dan kun je hier Wurdian Woorden maken. Ook legt de website meer in detail uit wat het is en hoe je het spel speelt.


Hebben jullie ervaring met WordCrex of Wurdian?
Moet Wordfeud ook een variant gaan maken met meerdere tegenspelers?
Laat het ons weten in de reacties.

5 Antwoorden aan “Wurdian het nieuwe Wordfeud van 2022 (of toch niet?)”

 1. Ik heb geprobeerd Wurdian te spelen, maar ik blijf bij Wordfeud. De woorden van Wordfeud zijn gewoon beter en Wurdian heeft teveel reclame

  1. Grappig ik word juist dol van de enorme reclames na elke zet bij Wordfeud
   Wordfeud erkent woorden niet die wel degelijk goede woorden zijn
   Ben begonnen met Wurdian
   Tot zover tevreden

   1. Bijna iedereen waarmee ik Wordfeud speel heeft de app gekocht. Je hebt dan geen reclame meer waardoor je ongestoord kunt spelen.

 2. Sinds juni speel ik Wurdian en ik vind het veel gezelliger en uit dagende dan Worfeud, wat ik al ruim 10 jaar speel. Als ik dan weer terugga naar Wordfeud vind ik het gewoon saai.
  Met Wudian kun je veel meer (vind ik) en je kunt het voor 3 maanden voor 99 euro cent kopen ,dan heb je ook geen reclame’s. Ik vind het een top spel.

 3. Ik vind wurdian leuker omdat je oa. Een woordchecker hebt, maar het nadeel t.o.v. wordfeud is dat je het niet in een keer definitief kan kopen maar dat het via een herhalend abonnement gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.