WORDFEUD POPULAIRST IN GOUDA EN FLEVOPOLDER

Google Trends grafiek Wordfeud zoekopdrachten

Stats wordfeud

In zeer korte tijd heeft Wordfeud in Nederland populariteit gewonnen met een snelheid die we alleen bij Angry Birds eerder zagen. Uit een onbekend vat worden plots duizenden Nederlandse taalvirtuozen getrokken. Maar waar is Wordfeud nu echt het populairst?

De eerste ingeving bij velen zal wellicht Amsterdam, Rotterdam of Utrecht zijn. Wellicht Eindhoven, Groningen of Maastricht zelfs. Steden die door vele dichters, schrijvers en poëten door de eeuwen heen ‘thuis’ werd genoemd. De werkelijkheid doet echter verrassen!

Wordfeud zoekopdrachten op regionaal niveau

De regio waar Wordfeud het populairst blijkt te zijn, heeft slechts een (culturele) geschiedenis van een kleine 50 jaar. In de Flevopolder wordt Wordfeud verreweg het meest gespeeld, waarvan Almere de ‘aanvoerder’ is. Waar dit aan ligt? Mogelijk is de grote vertegenwoordiging van jongeren die veelvuldig gebruik maken van de Smartphone een oorzaak.

Wordfeud populariteit per stad

wordfeud spelers

Kijkend naar de populariteit van Wordfeud op het niveau van Nederlandse steden, steekt Gouda er met kop en schouders boven uit. Amstelveen en Almere spelen een nek-aan-nekrace. Grappig is dat Zwolle, waar in café de Hete Brij Wordfeud verboden is, op een zesde plek binnen komt. Waarom het juist deze steden zijn waar Wordfeud zo ontzettend populair is, blijft natuurlijk gissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *