Wordfeud Highscore TOP 10

cup copy

Op Wordfeud PRO plaatsen wij zowel highscores die zijn behaald op een standaard speelveld, als op een random speelveld. Het is echter niet helemaal eerlijk om deze highscores met elkaar te meten. Op een random speelveld kun je door puur geluk een woord leggen op meerdere bonusvakjes en daarmee scores behalen die onmogelijk zijn te evenaren op een standaard speelveld. Vandaar deze top10 lijst met de hoogste woord- en eindscores, die allen zijn behaald op een standaard Wordfeud speelveld. Deze lijst zal aan het begin van iedere week worden bijgewerkt.

LAATSTE UPDATE: 28-11-2011

HIGHSCORE TOP 10 | Woorden | Standaard speelveld

 

PUNTEN

WOORD

SPELER

1.

754

PREPSYCHOTISCH

Vreenegoor

2.

435

ENZYMEN

Stephanus77

3.

338

CROQUET

Gumball71

4.

284

HAUWTJE

FonsP

5.

265

SCHALMDE

Slightly Silly

6.

256

SLECHTS

LolaColonna

7.

245

VECHTEN

Scrabblejuul

8.

229

QUEESTE

AriEbArBaRiE

9.

220

GRASZODE

Hentsumgai

10.

211

SCHOEPEN

Annetterik

 

 

HIGHSCORE TOP 10 | Eindscore | Standaard speelveld 

PUNTEN

SPELER

1.

867

Grinking

2.

781

Saiyinchan

3.

735

Skeun68

4.

721

Rijk42

5.

718

Hommie10

6.

710

Nitram_s

7.

689

Rijk42

8.

678

Gumball71

9.

674

Bsmeets

10.

665

Zeekakkelobbes

94 Comments

 • Rijk Griffioen zegt:

  Beetje saai overzicht. Je zou moeten kunnen doorklikken naar de screendump.

 • Gurkmeester zegt:

  meeste punten voor woord 203 (bruiste, samen met cats,alle letters kwijt en 2x 3 keer woordwaarde.

  meeste punten eindscore: 203

 • Rijk Griffioen zegt:

  Nog een ideetje: de datum van inzending toevoegen.

 • Rijk Griffioen zegt:

  Wie verzint een formule waarmee je bij een high score óók de eindscore van je tegenstander verdisconteert? Immers wat is beter: een eindscore van 700 – 150 of een score van 650 – 300? Die tweede natuurlijk, ook al is de eindscore lager. Je zou zo’n high score waarin de stand van de tegenstander op een bepaalde manier meetelt een ‘gewogen high score’ kunnen noemen.

  • Rik zegt:

   Ja ben ik het inderdaad mee eens. Dat geeft ook wel een beetje aan of iets gefabriceerd is of niet of dat je een zeer zwakke tegenstander had die het spelletje nog niet helemaal begrijpt!

 • Rijk Griffioen zegt:

  De eindscore van Basmn is een eindscore van een niet uitgespeeld potje. Zie http://www.wordfeudpro.nl/eindscore-van-592-punten-standaard
  De tegenstander resignde immers. Je kunt je afvragen of scores uit afgebroken potjes opgenomen moeten worden.
  Uiteraard geldt dat niet voor highscores van gelegde woorden.
  Van mij mag die eindscore blijven staan, hoor. Maar het is discutabel…

 • Hans Windhorst zegt:

  Het wordt weer tijd voor een update van de Top 10!

 • Merijn zegt:

  Rijk,
  Ik denk dat jullie wel kunnen stoppen met wordfeud als jou voorgestelde formule van kracht gaat, aangezien ik een potje met 867 tegen 431 gewonnen heb. Het was het meest bizarre potje dat ik ooit gespeeld heb, waarbij onze eerste 7 woorden 7 letters bevatten.

  • Rijk Griffioen zegt:

   Merijn,
   Stoppen met Wordfeud doen we pas als we het spel niet meer leuk vinden en niet als jij een onevenaarbare highscore hebt behaald, al of niet met toepassing van een formule die de score van je tegenstander verdisconteert.

 • Merijn zegt:

  De formule zou simpel zijn: Ruwe score A -(ruwe score A – Ruwe score B)= Ware score A. Met andere woorden: de verschilscore trek je af van je eindscore

  • Joosttel zegt:

   Grappig bedacht. Een beetje rekenaar ziet in dat je eigenlijk voorstelt om te sorteren op de score van de verliezende partij. De eigen score valt in jouw som namelijk weg. :)

   • Merijn zegt:

    Ok ok, i see your point. Had inderdaad niet lang nagedacht over dit voorstel. Het gaat er echter wel om dat een score dicht bij je eigen score beloont moet worden. De verschilscore moet dus wel meegenomen worden, met kleiner is beter. Het probleem is echter wel met 1/ functies dat een extreme score wordt afgestraft > 800-400 tegen 600-400. Ik denk er nog even over na.

 • Hans Windhorst zegt:

  Highscores zijn eenvoudig te creeeren. Spreek met je tegenstander af, dat jij “eindeloos” letters mag ruilen, dat hij zoveel mogelijk past en dat hij ook nog eens zijn woorden zodanig neerlegt, dat jij daar eenvoudig op kan scoren.
  Oplossing: beperk het aantal keren dat je letters mag ruilen (3x per spel?) en beperk het aantal keren dat je mag passen (zolang er nog letters beschikbaar zijn).

  • Joosttel zegt:

   Het is misschien eenvoudig om hoog te scoren, maar om een record te breken zul je toch iets moeten doen dat nog nooit iemand gedaan heeft. Ook als dat in afspraken met je tegenstander is, lijkt me dat het noemen waard? De wereldrecords hardlopen worden ook gehaald door de eerste rondes een “haas” mee te laten doen, is het daardoor ongeldig?

 • Merijn zegt:

  Bij random maps blijf je dan houden dat mensen heel veel spellen starten tot er eentje bijzit met 5 tw’s op een rij. Of dacht je dat die woordscores op random maps echt waren? Ik vind dat er een leugendetector gekoppeld moet worden aan je iphone, zodat er alleen oprechte spellen overblijven. Ik zie voor me dat mensen die de boel belazeren dan een stroomstoot krijgen. Moet ik nog een awkward smiley plaatsen?

  • Hans Windhorst zegt:

   Random spellen neem ik niet serieus.

   • Joosttel zegt:

    Er zijn hardschaatsers en kunstschaatsers. Tegenstander-uitschakel-wf-ers en samenwerken-tot-de-mooiste-woorden-wf-ers. Waarom zou je de een wel en de ander niet serieus nemen?

    • Hans Windhorst zegt:

     Om maar een willekeurig ander bordspel te noemen: Schaken.
     Ooit een spelletje gespeeld, waarbij de stukken random op het bord staan?
     Ik persoonlijk houd niet van een random WF.
     Zo heeft ieder zijn voorkeuren.

     • etolstoj zegt:

      Inderdaad, iedereen zijn voorkeuren.
      Om op je voorbeeld in te gaan: duizenden mensen vinden het erg leuk om schaak-eindspel-raadsels op te lossen, elke keer met een nieuw “random” bord en de opdracht daar het beste van te maken. En wat wordfeud en scrabble betreft… de letters die je zeer toevallig trekt zijn toch ook random? Vandaar waarschijnlijk dat bij serieuze scrabble-kampioenschappen iedereen dezelfde letters krijgt.

    • Rijk Griffioen zegt:

     De één (samenwerked-tot-de-mooiste-woorden-wf-ers) neem ik niet serieus omdat deze niet spelen naar de geest van de bedoeling van het spel. Dat dit toch leuk kan zijn wil ik best wel geloven, maar dat hoort niet thuis op een site voor serieuze Wordfeud-spelers.

    • Rembri zegt:

     ja, zo worden wf-ers mf-ers…

   • Rik zegt:

    @Hans

    Ik speel nooit Random omdat je teveel afhankelijk bent van je tegenstander en je eigenlijk een enorm defensief spel creëert. Daarnaast is het spel vaak met 1 woord gespeeld en dat doet afbreuk aan de lol van het spel (namelijk of geleidelijk een voorsprong creëren of proberen je tegenstander te achterhalen. En dat is bijkans schier onmogelijk als je meer dan 300 punten voor een woord kunt krijgen (met 3 TW achter elkaar)

 • Merijn zegt:

  Waar blijft mijn highscore trouwens? Moet zoiets lang gescreend worden ofzo?

 • ArieBarbarie zegt:

  Ik heb 3000 potjes gespeeld, gewonnen van neerlandici, afgestudeerden in het Nederlands, maar ook ventjes van 10. Ik won het Twitter WFT11 toernooi, maar het is slechts 3 keer gelukt hoger dan 600 punten te scoren. Ik weet zeker dat sommigen in deze lijst tegen zichzelf spelen, met 2 accounts, constant ruilen én met behulp van cheats !
  Ze zullen wel héééél trots op zichzelf zijn !!!

  • Hans Windhorst zegt:

   Met jou wil ik wel spelen. Mijn highscore is 569.
   Hoe kan ik jou uitnodigen?

   Aan het onbeperkt kunnen omwisselen van letters moet inderdaad een einde worden gemaakt.
   Zie mijn hierboven vermelde reactie.

   • Rijk Griffioen zegt:

    Het onbeperkt omwisselen moet blijven: het mag ook al zolang Scrabble bestaat en het is een prachtig tactisch instrument tijdens het spel. Het is namelijk niet zo dat onbeperkt ruilen per definitie een hoge eindscore oplevert, maar dat enkel SLIM ruilen een hoge eindscore oplevert.

  • Joosttel zegt:

   Op de keren dat ik via trucs een highscore heb gemaakt, ben ik inderdaad heel trots. Als ik een gewoon leuk spel tegen een tegenstander speel, gaat dat zonder hulpmiddelen en ben ik trots als ik goed speel zonder die ander vernederend te verslaan. Het zijn gewoon twee aparte leuke uitdagingen van dit spel. Hoe trots ben jij op je eenkennigheid? :)

  • Merijn zegt:

   En hoe moeten wij jouw beweringen controleren, Arie? Feit blijft dat je nooit zeker kunt zijn van dit soort claims. Zoals de waard is, vertrouwt men zijn gasten, denk ik dan. Ik weet dat ik een potje met 867 tegen 431 heb gewonnen, zonder cheats. Dit heeft simpelweg te maken met een combinatie van een bepaalde variantie in de letters die je krijgt en de skill die je zelf hebt. Speel nog 2000 potjes en dan zul jij ook tot de club van 800 mogen toetreden. Tot dan

   • Ariebarbarie zegt:

    @Merijn. Natuurlijk weet ik dat deze scores op een normale manier behaald kunnen worden, de letters die je krijgt maken of breken je. Maar er zitten teveel cheaters op wordfeud, die de boel verzieken. Lees maar hier boven…. Joosttel geeft zijn cheaten zelf toe !!!

    • Merijn zegt:

     Ik denk toch dat je het vooral voor jezelf moet spelen. Dan hoef je alleen verantwoording aan jezelf af te leggen. Laat anderen maar cheaten, je ziet meestal aan de borden ook wel dat het een setup is of dat er gecheat is. Ik heb trouwens ook wel eens tegen Scrabulizer gespeeld (waarbij mijn tegenstander steeds de optie met de meeste punten moest kiezen) en gewonnen, dus cheaten is zeker niet een sure win.

     • Rijk Griffioen zegt:

      Helemaal mee eens, Merijn! En ik ben het ook met je eens dat je tegen iemand die cheat nog best wel kunt winnen. En als ik cheaten vermoed, dan vraag ik daar gewoon naar. Al twee keer kwam het voor dat m’n tegenspeler het gewoon toegaf. De mooiste ‘verantwoording’ vond ik wel deze: “Nee, ik cheat niet. Ik gebruik enkel wel eens http://www.scrabblewoord.nl als inspiratiebron.” Hoe mooi kun je ’t brengen!? Is een regelrecht cheatsite want woordgenerator. Minder fijn was een tegenspeler, waarvan ik dik won en waartegen ik beweerde dat ik niet cheatte, als laatste antwoord kreeg: “Ja ja…” Het zij zo…

  • Rijk Griffioen zegt:

   Ik heb ongeveer 100 Wordfeudpotjes gespeeld. Mijn gemiddelde score is ca. 450 en ik heb ca. 10 keer boven de 600 gescoord. Daarbij heb ik steeds volstrekt eerlijk gespeeld. Oftewel, het feit dat jij bij 3000 potjes nooit boven de 600 hebt gehaald zegt slechts wat over je eigen vaardigheid bij dit spel.
   Er zullen misschien mensen in de lijst staan die wel vals spelen. Die horen niet in de lijst thuis. Maar daar is niets aan te doen, dan hen oproepen zich er uit terug te trekken.

   • ArieBarbarie zegt:

    Ik vraag me alleen af waarom jij je hoge scores tegen een andere Griffioen hebt gescoord en waarom jij in een tweet van 22 oktober vraagt of en hoe je een potje Wordfeud tegen jezelf kan spelen

    rijk42 Rijk Griffioen
    @NKWordFeud Wie weet of en hoe je een potje Wordfeud tegen jezelf kunt spelen? #wordfeud
    22 Oct Favorite Retweet Reply

    • Rijk Griffioen zegt:

     Over die score tegen een andere Griffioen, mijn vrouw, heb ik al wat geschreven in een reactie ergens hierboven. Was een volstrekt eerlijk spel.
     Waarom ik de vraag tweette hoe je tegen jezelf kunt spelen is omdat ik wilde experimenteren. De eindscore van zo’n experimenteel potje zou ik never nooit niet opsturen naar Wordfeud Pro. Dat is totaal tegen mijn principes. Ik wilde (en wil nog steeds) een potje uitproberen waarbij je per beurt niet de hoogste score probeert te leggen, maar de blokjes steeds zo legt dat het gemiddelde puntenaantal per gelegd blokje zo hoog mogelijk is. Dat wordt dan dus een potje met heel veel kleine woorden en (of: maar) met heel veel beurten. Ik ben namelijk benieuwd hoe dat uitpakt. Ben daar nog nog steeds benieuwd naar. Dus wie wil: nodig me maar uit: rijk42.

 • Sudilu zegt:

  Hoge woordscore: BEWEZEN, 220 punten.

 • Ariebarbarie zegt:

  HET WORDT HARD TIJD VOOR EEN http://WWW.WORDFEUDCHEATERPRO.NL
  Dan gaan de chaeters het daar lekker samen uitvechten !!!

  • Ariebarbarie zegt:

   CHEATERS WILDE IK NATUURLIJK SCHRIJVEN

   • Joosttel zegt:

    Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan een niet-cheat-woord van 300 punten op een normaal bord, dat door iedere gemiddelde speler met dezelfde letters op datzelfde bord ook wel gelegd zou zijn? Kun je ook iets bedenken om die oneerlijke geluksfactor er uit te halen? :)

    • Rijk Griffioen zegt:

     Joosttel, jij moet je eens verdiepen in wat een spel precies inhoudt. Het is namelijk helemaal geen oneerlijke geluksfactor. Het is een geluksfactor, dat wel. Zoals bij elk spel het ‘geluk’ in zekere mate het spelverloop bepaalt. En laat nu Wordfeud (of Scrabble) nu een van de weinige spellen zijn waarbij die geluksfactor behoorlijk klein is!! Dat maakt het juist zo leuk: woordkennis, kunnen combineren, tactisch spelen, zijn veel meer bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Die toch wel aanwezige geluksfactor voegt wel een zeer welkom verrassingselement toe aan het spel, wat de uiteindelijke spelvreugde verhoogt.

 • Iemand zegt:

  Mijn moeder had laatst 1700+ punten ;D

 • TeamGewei zegt:

  Hoe kan je op nummer 1 komen staan met POEMAS voor 756 punten?? ;-)

 • Myrna zegt:

  Haha, ik was al blij met mijn 144 punten. Is ook echt niks vergeleken met dit.. :’).

 • Rijk Griffioen zegt:

  Wat mij betreft wordt mijn score van 689 uit de lijst gehaald. Deze is namelijk van vóór 4 oktober. En toen mochten nog heel veel 2-letterwoorden die nu niet meer mogen. Drie van zulke woorden liggen op dit bord: NV, IC en PR. Mogen nu niet meer dus dat vertroebelt de scorelijst. Haal maar weg.

 • Roy Beerens zegt:

  Wanneerwordhet geupdated?
  Heb gister een mooie woord score behaald
  het woord CITADEL voor 1984punten
  moet ik een screenshot doorsturen, of gebeurt het automatisch?

  m.v.g. player Baeres

  • Rijk Griffioen zegt:

   Is niet op een standaard speelveld dus wordt hier niet getoond.
   Voor random speelveld is het een te lage score om te vermelden…

 • Juffie50 zegt:

  Als ik dit allemaal lees is er nog een lange weg te gaan. Gelukkig doe ik het spelletje omdat ik dat leuk vind. Succes allemaal.

 • Dinah oostveen zegt:

  Ik had vandaag 1768 punten !!!
  Was wel random board

 • Raymond Melten zegt:

  Ik heb op een normaal bord gister een score gehaald van 841.

 • TeamGewei zegt:

  Ik heb 2 (wereld?) records:

  – 2064 punten op normal board.
  – 16302 punten op random board

  :)))

  • grinking zegt:

   Tsja, als mensen hun gefabriceerde scores gaan posten moeten we maar weer teruggaan naar oldskool scrabble. Beurt voorbij als het woord niet mag, those were the days

  • Jeffrey zegt:

   helaas geen van beide wereldrecords. Random roard is 2288 punten. in nederland is deze 2005 en random kan in nederland niet meer zijn dan 15k ;)

 • Rijk Griffioen zegt:

  Jullie beloven de highscores na elke zondag te updaten. Maar doen dat vervolgens niet…

  • Admin zegt:

   Wordfeud PRO krijgt momenteel zo ontzettend veel highscores binnen dat het moeilijk is om de hoeveelheid bij te houden. Aangezien deze website als hobby is begonnen is het niet altijd mogelijk om naast werk ook deze pagina elke maandag volledig te updaten. Het blijft natuurlijk wel mijn streven deze zo veel mogelijk actueel te houden!

   • Rijk Griffioen zegt:

    Tip: Plaats op de pagina ‘highscores’ alleen echte highscores, dus scores die vervolgens op déze pagina in de Top 10 gaan komen. Voorbeeld: jullie plaatsen op 26 januari op de pagina ‘highscores’ het woord GRIETJES – 154 punten. Dat is toch heel lang al geen highscore meer… Dan blijft er vast tijd over om deze pagina, de Top 10’s van highscores, bij te werken. Die is nu sinds 19 december niet bijgewerkt…

 • tobylex zegt:

  Ik vraag me af hoe het kan dat het hoogst gespeelde woord 754 punten is (op standaard bord) maar dat diegene verder met de eindscore niet eens in de top 10 staat…wat eigenlijk al niet kan als je naar de punten kijkt???

 • Marijn zegt:

  Vraagje
  Wij hebben 1 telefoon
  Maar spelen beide graag woordfeud
  Is het mogelijk een 2de account aan te maken zodat we beide makkelijk kunnen inloggen en spelen?
  Gr. Marijn

 • Saskia zegt:

  Ik probeerde een potje te spelen voor de I pad maar ik kan mijn letters niet verschuiven, doe ik iets fout.

  Misschien ook nog leuke tegenstanders hier?

  S333s wil het graag tegen je opnemen.

  Groetjes Saskia

 • Rijk Griffioen zegt:

  De topscorelijsten zijn sinds 15 december nog steeds niet geupdate…. waardeloos!

 • Petra zegt:

  net op het random speelveld 756 punten gehaald met het woord fitten

 • Maartje zegt:

  Dat is dus echt niet de hoogste maak zageman m’n buurman maakte die op een mooi plaatsje ik dacht leuk ik probeer hem te verslaan maar nee hoor de score was 1876 punten hoogste score ooit gezien!!!

 • edbergje1966 zegt:

  Eerste woord beleefd : 2632 pnt
  speelgoed random

 • glenda zegt:

  864 punten gehaald met muizen het eerste woord dat ik neerlegde op een random board .

 • Rijk Griffioen zegt:

  De topscorelijsten zijn sinds 15 december nog steeds niet geupdate…. waardeloos!

 • Rijk Griffioen zegt:

  Opdat de websitebeheerder verzuimt de highscores bij te houden heb ik het maar even uitgezocht. Dit is de actuele stand:
  rang score naam tegenspeler
  1 867 Grinking 431
  2 781 Saiyinchan 146
  3 735 Skeun68 260
  4 725 Nitram_s 231
  5 721 Rijk42 242
  6 718 Hommie10 173
  7 710 Nitram_s 133
  8 703 JoelvdW 163
  9 678 Gumball71 332
  10 676 CoosZzzz 200

 • Fr12 zegt:

  Meeste. Punten 810 voor het woord windes

 • Giwi11 zegt:

  Klopt dit nog?

 • Alice zegt:

  Ik legde het eerste woord op het bord en scoorde 2200 punten! Het woord was ‘teugels’ en had 2xDW, 3xTW en 1xTL bij de letter L. Niet te geloven zo’n hoge score! Aantal punten aan het einde was 2547. Is dit een record? Ik heb er een foto van gemaakt voor wie het niet gelooft!

 • Rijk Griffioen zegt:

  highscorelijst eindscore al sinds 15 december 2011 niet bijgewerkt. kom op beheerder!

 • K.v.Loner zegt:

  ik ben een wordfeud speler die nog voor de lol speelt, zonder cheats en zonder hulpmiddelen enzo

  als iemand met mij wil spelen add me: K.v.Loner

  ik ben pas 15 maar heb een geweldige woordenschat schrik dus niet af en toe van een raar woord,

  ik heb al 1000en spellen gespeelt en ben regelmatig boven de 800 uitgekomen.. wist alleen niet dat er records bij werder gehouden dit ga ik nu dus wel doen :D

  maar add me maar want ik vind het leuk
  gr,

 • Eline zegt:

  Ik heb op random bord met het woord “onheilig”
  2524 pnt #record

 • rick zegt:

  Ik heb op random bord het woord GEWOKT voor 1080 punten gehaald

 • mariette zegt:

  mij ma had een woord naar me gestuurd op een random speelveld: Kroegen voor 1552 punten

 • Ilona zegt:

  Hierbij wil ik toch even mijn score van 1 woord vertellen, namelijk 2416 punten. Het woord was paaltje op het random bord. Toch niet slecht zou ik zo zeggen. Heb het gelijk op,facebook gezet hihihi.

 • Michael walzberg zegt:

  Had vanmorgen een score van 1552 met het woord landrot !

 • Menno Don zegt:

  Ik had een woord van 810 punten, weet iemand wat het hoogste ooit is?

 • Ruben zegt:

  Ik had me het woord document 296 punten

 • ewaldtermaat zegt:

  Gisteren mijn persoonlijke record verbeterd voor hoogste woordscore op een standaard speelveld!
  208 punten voor ‘BEWAARD’. (Niet geënsceneerd…) Fotoke is ingezonden.

 • Silke zegt:

  Haayyy

  Ik speelde gister wordfoud en en heb in totaal 756 punten gehaald!

 • Jennythepenny14 zegt:

  Ik speelde net op een random bord het woord ” DOMWEG ” voor 918 punten. Is dat een record?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *