Updates Wordfeud woordenlijst verhindert Wordfeud cheats

cheats

De woordenlijst van Wordfeud woordenlijst is gebaseerd op het OpenTaal opensource woordenboek.

Aan de hand van de regels van de Nederlandse Scrabble-bond, eigen wijzigingen en suggesties van Wordfeud spelers wordt de woordenlijst van Wordfeud regelmatig geupdate.

Tussentijdse Wordfeud updates

Sommige Wordfeuders zullen eerder al gemerkt hebben dat sommige woorden een paar uur uit de woordenlijst verdwijnen, om later weer gebruikt te kunnen worden. Door de populariteit van Wordfeud in Nederland wordt er meer focus gelegd op het perfectioneren van de Wordfeud woordenlijst voor Nederlandse spelers. Welke afbakeningen worden aangehouden om te bepalen welke woorden bij Wordfeud wel en niet mogen is niet bekend. Wel lijkt Wordfeud andere regels dan Scrabble te hanteren. Zo mogen veel afkortingen in Wordfeud bijvoorbeeld wel, waar deze met Scrabble officieel niet zijn toegestaan.

Regelmatige updates verhinderen gebruik Wordfeud Cheats

Hoewel het verdwijnen van woorden irritatie bij spelers kan oproepen, is dit wel een goede ontwikkeling. Veel van de Wordfeud cheats als Wordfeud Helper en Scrabulizer kunnen de updates niet bijbenen en zijn daardoor niet betrouwbaar. Wij doen ons best om de woordenlijst op Wordfeud PRO zo up-to-date mogelijk te houden. Helaas is het niet mogelijk om 100% te voorkomen dat er fouten in staan. Gelukkig krijgen we veel berichten van mensen die fouten tegenkomen in de woordenlijsten, zodat wij deze kunnen aanpassen. Kom jij woorden tegen in de woordenlijst die niet meer zijn toegestaan, of mis jij woorden? Laat het ons weten in de reacties of stuur een email naar info@wordfeudpro.nl!

*Met dank aan TaalTik. Een handige bron om te kijken waarom een woord wel of niet in Wordfeud is toegestaan.

29 Comments

 • TaalTik zegt:

  In het artikel staat het woord ‘woordenlisjt’. Taalfoutje.

  Welke afbakeningen worden aangehouden om te bepalen welke woorden bij Wordfeud wel en niet mogen is niet bekend.
  RE: Jawel hoor: volgens de regels van de Scrabblebond. Alleen verwijzen die naar van Dale, en dat is een beschermd werk en kan dus niet worden gebruikt. In de praktijk is het kijken naar de alternatieven met de spellingcontrole en gezond verstand voldoende. Ook is de site van OpenTaal een grote steun.

  Wel lijkt Wordfeud andere regels dan Scrabble te hanteren.
  RE: Dat is niet de bedoeling.

  Zo mogen veel afkortingen in Wordfeud bijvoorbeeld wel, waar deze met Scrabble officieel niet zijn toegestaan.
  RE: Er staan voor zover ons bekend geen afkortingen en letterwoorden in de lijst die niet ook een woord zijn.

  Overigens … Het verzamelen op deze schaal van de woorden van een beschermde bron en het publiceren ervan is op zijn minst juridisch riskant. Als je de gegevensverzameling wilt hebben, kun je het beste contact opnemen met de eigenaar: Wordfeud zelf.

  • Jose zegt:

   Kan iemand mij uitleggen waarom het woord gefop in een spel wordt goedgekeurd en in een parallel lopend tweede spel wordt afgekeurd?… En waarom is sex niet toegestaan terwijl langere woorden als sexy of sexe wel mogen ?…ook valt mij op dat woorden in de lijsten voorbeelden met q,y of.x ook niet worden toegestaan. Ik snap er geen jota van.

   • Corrina zegt:

    Naar mijn mening is het woord SEX wel toegestaan, maar vreemd genoeg niet altijd. Het woord ligt “los” dus hier geen twijfel.

    Ander voorbeeld: probeer een woord 3 x aan te leggen met “EN”. Niet geaccepteerd, terwijl tegenstander aanlegt en dan wel geaccepteerd wordt. Vreemd!!!

 • Admin zegt:

  “De Nederlandse woordenlijst is gebaseerd op de woordenlijst 2.10 van OpenTaal. De lijst is verder aangevuld met een grote verzameling woorden die door de spellingcontrole 2.10 van dezelfde community worden goedgekeurd.

  Daarna zijn de woorden aangevuld, gefilterd en opgeschoond, zo veel mogelijk volgens de regels van de Nederlandse Scrabble-bond.” bron:http://wordfeud.com/blog/2011/10/04/updated-dutch-dictionary/

  Welke afbakeningen worden aangehouden om te bepalen welke woorden bij Wordfeud wel en niet mogen is niet bekend.

  RE: Jawel hoor: volgens de regels van de Scrabblebond. Alleen verwijzen die naar van Dale, en dat is een beschermd werk en kan dus niet worden gebruikt. In de praktijk is het kijken naar de alternatieven met de spellingcontrole en gezond verstand voldoende. Ook is de site van OpenTaal een grote steun.

  RE:RE: Uit bovenstaande quote van de Dev Blog is op te maken dat de regels van de Nederlandse Scrabble-bond wel gebruikt wordt bij het filteren van woorden, maar aangezien er om het gebruik van de van Dale als bron voor de woordenlijst moet worden gewerkt, worden consessies gedaan. De woorden worden dus bepaald “zoveel mogelijk volgens de regels van de Nederlandse Scrabble-bond”, niet enkel volgens deze regels. Hoe de afbakeningen precies liggen, is dus niet bekend.

  Zo mogen veel afkortingen in Wordfeud bijvoorbeeld wel, waar deze met Scrabble officieel niet zijn toegestaan.
  RE: Er staan voor zover ons bekend geen afkortingen en letterwoorden in de lijst die niet ook een woord zijn.

  RE:RE: Of het werkelijk de bedoeling is dat afkortingen zijn toegestaan, dat lijkt mij zelf ook niet. Er waren (tot voor kort) echter wel veel afkortingen die in Wordfeud werkte (mogelijk niet bedoeld). Voorbeelden zijn ID, IT en BI.

  Overigens … Het verzamelen op deze schaal van de woorden van een beschermde bron en het publiceren ervan is op zijn minst juridisch riskant. Als je de gegevensverzameling wilt hebben, kun je het beste contact opnemen met de eigenaar: Wordfeud zelf.

  RE: Dank voor je bezorgdheid:)

 • Dirk de Wit zegt:

  Allemaal leuk en aardig die updates, maar ik gebruik (zo nu en dan) Feud Helper en die komt altijd aanzetten met woorden die wordfeud accepteert. Die updates maken dus niet zoveel uit, je moet gewoon de goede app downloaden…

 • Ingrid zegt:

  Op de lijst met y kan ook honey.

 • opahenkie zegt:

  Zjuist kon ik ‘bevende’ leggen en dat ging goed, maar gister werd ‘zittende’ en ook ‘zittend’ afgekeurd. Bijn ALLE werkwoorden hebben een tegenwordig deelwoord en dat moet dus altijd worden goedgekeurd door Wordfeud.

 • Inee PW zegt:

  waarom kun je niet IQ en/of EQ leggen?

 • Jan Bos zegt:

  Tankjes mag niet, maar vlezen en vic wel.
  Wie het snapt mag het zeggen.

 • Herman douw zegt:

  Mijn medespeler kwam met het woord ‘euzie’ . Lijkt me toch geen goed woord.

 • m zegt:

  “Hoewel het verdwijnen van woorden irritatie bij spelers kan oproepen, is dit wel een goede ontwikkeling. Veel van de Wordfeud cheats als Wordfeud Helper en Scrabulizer kunnen de updates niet bijbenen en zijn daardoor niet betrouwbaar.”

  Het is natuurlijk volstrekte lariekoek om de woordenlijst aan te passen OMDAT er websites zijn waarmee je kan cheaten.
  Zo wordt het hierboven een klein beetje gepresenteerd. Het enige wat als motivatie mag dienen is natuurlijk of een woord een goed woord is. De titel van het artikel klopt in elk geval niet: de cheatsites werken nog steeds uitstekend.
  Verder zou er een openbare (dat is het eerlijkst) woordenlijst moeten zijn met ALLE woorden die goedgekeurd worden.

  • Admin zegt:

   Het is natuurlijk niet zo dat het wijzigen van woorden gedaan wordt om cheats tegen te gaan. Ik begrijp dat deze zin zo te interpreteren is, maar het lijkt me binnen de context vrij duidelijk dat een neveneffect is van de updates en niet het primaire doel. Wordfeud PRO is een fansite die door te berichten over actualiteiten relevant blijft. Op het moment van plaatsing van dit bericht waren er veel onduidelijkheden over cheatprogramma’s die niet goed werkten of niet beschikbaar meer waren in de iTunes store.

   Ik ben het met je eens dat het geen slecht iets zou zijn als er een algemene Wordfeud lijst openbaar wordt gemaakt, al denk ik niet dat dit gaat gebeuren.

 • Wim zegt:

  Openheid is altijd goed! als ik het goed begrijp gebruikte wordfeud eerst de openbare lijst van OpenTaal, maar daar was teveel commentaar op van ‘echte’ scrabblespelers. Nu wordt er dus een gesloten woordenlijst gebruikt die wordt beheerd door ‘taaltik’ (is dat een initiatief van OpenTaal?) en die zich baseert op de regels van de nederlandse scrabblebond. Maar waarom geeft de Scrabblebond haar woordenlijst niet gewoon vrij? is dat omdat Vn Dale een scrabblewoordenboek uitgeeft? kortom: wie verdient er aan het niet vrijgeven van een woordenlijst: Van Dale? de NL Scrabblebond, TaalTik? Wordfeud niet, volgens mij… (betaalt Wordfeud voor het gebruik van deze lijsten?)

 • Elly zegt:

  Wel jammer dat mensen er een (maakt niet uit wat voor) woordenboek bij gebruiken, zo is er weinig lol meer aan vind ik.
  Ik zie ook steeds gekke woorden door zoals onkel, ik denk dat dat gebeurt als je gewoon wat uitprobeert met de letters die je hebt. Geloof dat ze dat woord in Limburg of België (nonkel?) zeggen, maar dialect dan toe toegestaan?
  En ben het eens met degenen die schrijven over sex niet en sexy wel, sommige werkwoorden Vlozen bijvoorbeeld? Maar misschien zou ik eens in een woordenboek moeten kijken en staat het er wel in, haha.

 • Elly zegt:

  Zo, ik had beter mijn tekst nog even kunnen doorlezen, maar jullie snappen het wel, toch?

 • Elly zegt:

  O ja nog wat, tikte bij de vraag of ik wilde meedoen aan iets van Wordfeud helemaal per ongeluk op nee, sindsdien krijg ik of heeel veel klinkers of heeel veel medeklinkers. Of is dat alleen om het mij moeilijk te maken? Kan er af en toe geen chocola (geen woord dus) van maken.

 • Bram zegt:

  M’n tegenspeelster legt ‘zoude’, verticaal, met de ‘z’ op 2X lw, bovenste rij, midden.
  Ik leg horizontaal voor de Z ‘ver’ en achter de ‘Z’ ‘endt’. De ‘D’ is blind en zonder pnt.
  Kan iemand me uitleggen hoe ik aan 184 pnt. Kom?

 • monique zegt:

  Hallo,
  Sinds gisteren krijg ik bij feudfraud alleen nog maar het eerste woord te zien.
  De hele lijst, laadt hij dus niet meer in. Heb de app al verwijderd en opnieuw geinstalleerd, weer hetzelfde.
  Gistern werd er tijdens het spelen van wordfeud gevraagd om iets te downloaden….ik veegde per ongeluk over het scherm en weg was het. Sindsdien nw app geinstalleerd en kan ik nog maar bovenste woird lezen. Net of de lijst niet uitvouwt.
  Ik hoop dat dit snel opgelost kan worden.

  Met vr. gr.

  Monique

 • Bert zegt:

  Ik weet niet goed waar ik nieuwe door wordfeud geaccepteerde woorden kan aanmelden. Dus dan maar hier. Het woord chine komt niet voor in de woordenlijst van wordfuedPro maar is wel goed.
  Gr. Bert

 • Hanneke zegt:

  een woord als Wodan wordt niet geaccepteerd evenals kachelen wat toch echt in het woordenboek voorkomt. Niet bestaande werkwoordsvormen als intoetse en krente worden als goed geaccepteerd. Voor mij gaat de lol er snel vanaf als het letters aanleggen en is kijken wat wordt goedgekeurd. Zo wordt het een dom spel.

 • bernandak@hotmail.com zegt:

  is het mogelijk dat er uitleg komt over de puntentelling, het is mij niet duidelijk hoe de eindscore berekend wordt.

 • Mars zegt:

  De woordenlijsten veranderen steeds weer. Dus dat is soms best wel lastig maar ja is niet anders he. Ik kijk meestal op de sites http://www.woorden-met-een-c.nl, http://www.woorden-met-een-x.nl, http://www.woorden-met-een-y.nl of http://www.woorden-met-een-z.nl, die lijst klopt altijd en die letters blijven toch wel lastig om te leggen.

 • coby zegt:

  ik speel via een adroid toestel met iemand met een ipad
  mijn versie is minder dan op de ipad. ik krijg geen updates.
  gevolg, bij mij worden woorden afgekeurd die op de ipad goedgekeurd worden
  dat is toch vreemd en af en toe behoorlijk balen
  hoe kan dit en wat is de laatste android versie, hoe krijg ik automatische updates

  gr

 • helaasmaarja zegt:

  De juiste spelling is geüp­datet in ‘wordt de woordenlijst van Wordfeud regelmatig geupdate.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *