Hoe maak ik een screenshot van een Wordfeud veld?

screenshot maken

Elke dag sturen ontzettend veel Wordfeud spelers hun highscores op. Sommigen van hen maken handig gebruik van de mogelijkheid met de telefoon zelf een screenshot van het scherm te maken, maar we krijgen ook regelmatig letterlijke foto’s van het telefoonscherm, gemaakt met een andere camera. Niet alleen is dit een stuk meer werk voor jou om je highscore online te krijgen, de kwaliteit van de afbeeldingen is ook veel minder.

Om je te helpen een goede screenshot van je highscore te kunnen maken, hierbij een tutorial en handige linkjes naar Apps!

Wordfeud Screenshots maken op iPhone en iPad

De iPhone (ook iPad en iPod touch) is een van de meest eenvoudige apparaten om een screenshot van het telefoonscherm mee te maken.

  1. Ga naar het Wordfeud veld waar je de screenshot van wilt maken
  2. Houd de Home-knop ingedrukt en druk daarna kort op de aan/uit knop
  3. Het scherm geeft een korte flits en een sluitergeluid (tenzij je ‘stil’ ingeschakeld hebt)
  4. De screenshot wordt als PNG bestand opgeslagen in de Camerarol (‘opgeslagen foto’s’ bij iPad)

Wordfeud Screenshots maken op Samsung Galaxy S2

De Android telefoons waar wij bekend mij zijn, zijn zonder een App te installeren niet instaat zomaar een screenshot te maken. De Samsung Galaxy S2 is hierop een uitzondering. Dit gaat even eenvoudig als met de iPhone.

  1. Ga naar het Wordfeud veld waar je de screenshot van wilt maken
  2. Houd de starttoets ingedrukt en druk daarna op de vergrendeltoets
  3. De foto wordt opgeslagen in sdcard/ScreenCapture of Mijn bestanden/ScreenCapture

Wordfeud Screenshots maken met Android


Hoewel het dus niet standaard wordt meegeleverd met de meeste Android telefoons, zijn er meer dan genoeg Apps die de mogelijkheid bieden een screenshot te maken. Een van onze favorieten is ‘Screenshot UX’. Je kunt deze App als gratis Trial gebruiken voor een beperkt aantal dagen. Wil je App volledig gebruiken, dan betaal je €2,95.

Er zijn natuurlijk ook gratis Apps te vinden om screenshots te nemen op een Android toestel. Deze vereisen in principe wel allemaal dat je een ‘rooted’ telefoon hebt. Heb je al een rooted telefoon, of ben je bereid dit te doen? Zoek dan simpelweg in de Android Market op “screenshot” en je komt tal van prima opties tegen.

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *