Alec Baldwin uit vliegtuig om Wordfeud

alec baldwin

Op Mashable werd vandaag een artikel geplaatst over Alec Baldwin, die door American Airlines uit het vliegtuig is gezet omdat hij weigerde te stoppen met Words With Friends (Amerikaanse variant van Wordfeud). De situatie was via de Twitteraccount van Alec Baldwin te volgen. Vreemd genoeg is de Twitteraccount van Alec Baldwin inmiddels verdwenen. De eerste ingeving is dan natuurlijk: hoax.


Kijkend naar de bronnen die over het incident berichten (Mashable, CNN, en diverse Twitteraars aan boord van het vliegtuig) lijkt het echter om een waar gebeurd verhaal te gaan.

Alec Baldwin, acteur o.a. bekend van 30 Rock, is kennelijk zo verslaafd aan de Wordfeud-achtige app dat hij weigerde zijn telefoon uit te zetten. Naar eigen zeggen stond het vliegtuig nog stil en zag hij er de noodzaak niet van in. Gevolg, vliegtuig terug naar de gate, vertraging voor de overige passagiers en Alec Baldwin het vliegtuig uit.

Tweets van Alec Baldwin

– “Flight attendant on American reamed me out 4 playing WORDS W FRIENDS while we sat at the gate, not moving.”
– “where retired Catholic school gym teachers from the 1950’s find jobs as flight attendants. #UnitedAirlines”
– Antwoord op Tweet met vraag om uitleg van journalist CNN: “It’s…well….addicting.”

2 Comments

  • Jeroen zegt:

    Gossip-nieuws zou ik sowieso nooit echt serieus nemen. Hebben ze alle passagiers één-op-één gecontroleerd op het uitzetten van hun telefoon, of alleen Baldwin? Dit lijkt me typisch een gevalletje overdrijving, waar twitteraars wel vaker last van hebben.

  • Henk zegt:

    Waarom staat hoax niet bij de woorden met een x?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *